FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

Olasz ingatlanok egy euróért


Néhány olasz településen egy euróért kínálják eladásra az elhagyott lakásokat és házakat 2015 óta. A szimbolikus összeg fejében a vevő köteles felújítani az ingatlant a vásárlást követő három éven belül. Senki ne gondoljon azonban tengerparti villákra, vagy luxuslakásokra. A projekt kizárólag elhagyott, régi, romos épültekre vonatkozik, amelyekről a tulajdonosok lemondtak, mert nem tudják felújítani, vagy egyszerűen azért, mert jelenleg már máshol élnek. A magánszemélyek a birtokukban lévő házakat általában adományként átadták az önkormányzatoknak, hogy a jövőben elkerüljék a különböző adók megfizetését.

Az elhagyatott területek benépesítése érdekében indított akció híre sokakat aktivizált. Az amerikai CNN tévécsatorna is népszerűsítette ezt programot, és ennek köszönhetően Németországból, Franciaországból, Oroszországból és még Kanadából is érkeztek vevők. Továbbá számos lap ismertette azoknak az olasz falvaknak térképét, ahol megvásárolhatók a felkínált lakások és házak. Néhány településen már lezárult a jelentkezési lehetőség, de egyes városokban még várják a vállalkozó szellemű, tehetős polgárokat, akik kedvelik az egzotikus vidékeket. Megvételre kínálnak többek között Szicíliában, Szardínia szigetén és Toszkánában is ingatlanokat.

A Földközi-tengerre, és a közeli strandokra néző dombtetőn lévő Sambuca város elöljárói több tucat lakást kínálnak 1 euróért, vagy 1 dollárért. Ezeken a településeken valójában jelentősen nőtt a lakások iránti érdeklődés. Az üzlet célja a közösség újjáélesztése. Olaszország egyes vidékei az utóbbi években elnéptelenedtek, mivel a lakosok nagyobb városokba költöztek.


A szép fekvésű Splendor városkában is hasonló feltételekkel lehet ingatlanhoz jutni. A rendelkezésre álló fotók alapján azonban látható, hogy a lakások és házak elég rossz állapotban várják új gazdáikat. A nagyságuk általában 40-től 150 négyzetméterig terjed. A felújításhoz legalább 17 000 euró, azaz mintegy 5,3 millió forint szükséges. Az igényes tatarozáshoz természetesen lényegesen nagyobb összeg is felhasználható. Viszont 5000 euró biztonsági letétet is el kell helyezni, amit a befektetők a tatarozás után visszakapnak. Az a cél, hogy az új tulajdonosok megkezdjék a felújításokat és a helyreállítást, hogy megfelelő életlehetőségeket teremtsenek azokban a városokban, ahol majd kényelmesen élhetnek.  Az épületek kétségtelenül lehangolóak, ám a környezet gyönyörű, az elbűvölő tengerparti öblök és a lankás dombok pedig hívogatóak.

A térképen bejelölt településeken kínálták, vagy ajánlják jelenleg is 1 euróért a felújítandó ingatlanokat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz