FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

Dübörög az "Európa szíve" projekt Dubajban

 

Kontinensünk lelkét akarják megteremteni az Egyesült Arab Emirátusban. Az "Európa szíve" projektet Dubaj partjainál Josef Kleindienst, egykori osztrák rendőrből lett ingatlanfejlesztő valósítja meg. Az üzletember hat sziget beépítésének és értékesítésének jogát szerezte meg a "Világ" nevű mesterséges szigetcsoportban.


A hat ember alkotta sziget stílusos változata az európai országoknak és városoknak. Az Európa-fősziget mellett Ausztria, Németország, Svájc, Monaco és Szentpétervár nevet kapták a területek. A megaprojekt luxusvillákból, ötcsillagos szállodákból és tengeri csikónak nevezett úszóházakból áll. Az ötmilliárd dolláros fejlesztés befejezése után ez a terület 16 000 turistát képes majd fogadni. Kleindienst azt akarja, hogy az ideérkező pénzes látogatók ezen országok legjellegzetesebb vonásait élvezhessék a mesterségesen kialakított szigeteken.


A szupergazdagok tengeri játszóterén semmi sem lehetetlen, ha elég pénzzel rendelkezik valaki. Ezt az Európát idillinek álmodták meg, ahol mindig szép az idő is, hiszen a projekt szerint az utcákon az éghajlat szabályozott, vagyis a hőmérséklet egész évben kellemes.

A 300 sziget építése még 2003-ban kezdődött, és a mesterséges homokpadok 2008-ban kiemelkedtek a tengerből, de kitört a globális pénzügyi válság. Hirtelen leállt az építkezés, és a befektetők becsapva érezték magukat. Mindenki fejvesztve menekült. A grandiózus terv után hatalmas adósságok maradtak. A kétségbeesett tulajdonosok megpróbáltak megszabadulni a kopáran árválkodó, mesterséges szigetektől. Eddig csak néhány szigetecskét építettek be. Most azonban úgy tűnik, újjáéled a projekt. Több száz bróker, és befektető kereste fel az idén Kleidienst szigeteit, akik alaposan fellendítették az eladásokat. Az üzletember megerősítette, hogy a fejlesztés első fázisát ez év végére adják át, és a házait, valamint úszó tengeri villáit már sikeresen értéksítette.

Az egykori rendőr spekulációval szerzett 27 millió schillinget, majd 2003-ban Dubajba ment, ahol aktívan belevetette magát az ingatlanügyekbe. Először az Engel&Völkers német luxusügynökségnek dolgozott, majd 2005-ben saját vállalkozást alapított. A Kleindienst&Partner ingatlantársaságot és irodákat nyitott Indiában, valamint Iránban. Egyszer már sikertelenül nekirugaszkodott a dubaji projektnek, de most úgy tűnik megvalósulnak a tervei.

Ilyen lesz Kleindienst Németország nevű szigete az "Európa szíve" projektben:

A csodált Világ-szigetek egy része lassan beépül. Noha a felvételeken a látványuk lenyűgöző, a lakók csak hajón vagy repülővel közelíthetik meg a villáikat. Ráadásul az erodálódás is megkezdődött. Nem könnyű dacolni az épülő luxusvilágnak a tenger, és a természet hatalmas erejével szemben. Kleindienst szigeteit viszont hidak kötik majd össze.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz