FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 


Az ajmara indián győzelme!

Rabszolgatartó pénzügyi rendszerek

 


Egy egyszerű indián férfi, Evo Morales megváltoztatta Bolívia sorsát. Morales az ország 80. elnöke, de az első, aki végre a többségi, őshonos ajmara lakosságából származik. Evo még 2006-ban vette át a kormányzást, irányítása alatt a szegénység csökkent, sikerült mérsékelni az Egyesült Államok és a multinacionális vállalatok befolyását is. Mindössze tíz év alatt elérte, hogy Bolívia független és dinamikusan fejlődő országgá váljon.

Morales 1959-ben, hétgyermekes családba született, Bolívia egyik legszegényebb vidékén, Orinocában. Gyermekkorában cukornádültetvényen, később lámapásztorként dolgozott. Tizenhat évesen Oruróban járt középiskolába, de nem sikerült befejeznie. Ezután kőművesnek, később péknek állt, majd zenekarban trombitált, utóbbinak köszönhetően beutazhatta egész Bolíviát. Ily módon tágult a látóköre, és felismerte, miként teszik tönkre az ország lakosságát a rabszolgatartó pénzügyi rendszerek. A bolíviai elnök nőtlen, a first lady szerepét nővére tölti be.

Az 57 esztendős Morales bátor és nem ismer megalkuvást. Teljesen elutasítja az olyan intézményeket, mint az IMF vagy a Világbank, melyek aláássák a nemzet függetlenségét. Ezek a pénzintézmények olyan hitelcsomagot ajánlanak, amelyek eladósítják az országot. Továbbá arra kényszerítik a kormányt, hogy megszorításokkal megsértsék a munkavállalók jogait, és tönkretegyék a családokat, egyértelműen Bolívia gyengítésére játszanak. Morales ellenállt és győzött.

 

Véletlen csupán, hogy az Egyesült Államoknak mindig azokkal az országokkal adódik gondja, amelyek nem fogadják el a Rothschild bankház irányítását? Az amerikai székhelyű Federal Reserve Bank, ami az USA pénzügyi politikáját is szabályozza, a Rothschild bankház vezetése alatt áll. Lényegében 2001. szeptember 11-dike előtt hét ország volt, amelyeknek a központi bankja soha nem tartozott az ellenőrzésük alá. Ezek a következők: Afganisztán, Irak, Szudán, Líbia, Kuba, Észak-Korea és Irán. Majd 2003-ra Afganisztánt és Irakot elnyelte a pénzügyi-polip, 2011-ig Szudán és Líbia is eltűntek. Ezután már csak három ország maradt Rothschild bank nélkül: Irán, Kuba és Észak-Korea. Nagyon érdekes, hogy noha még Líbiában tartott a háború, mégis létrejött egy Rothschild bank Benghaziban. A pénzügyi hódítás azóta is folyamatos.

 

Természetesen nem Morales az egyetlen, aki szembefordult a pénzügyi világhatalommal, hiszen Vladimir Putyin orosz elnök is úgy döntött, hogy a Rothschild családnak tilos belépni orosz területre. Nem működtethetnek bankokat, és a központi pénzintézetet sem felügyelhetik, ahogyan országok százaiban teszik. Ezt a lopakodó hódítást csak a pénzügyileg képzett emberek ismerik fel, ezért is terjeszkedik olyan sikeresen. Nagyon is bevált Mayer Amschel Rothschild mondása: "Engedjétek át nekem egy nemzet pénzét, és nem érdekel, ki írja a törvényeket." Ezért nem kért Morales elnök sem a Rothschild-bankházból. Jól tudja, hogy a monetáris hatalom valójában a láthatatlan világkormány. 
A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 1944 óta alakítja a globális gazdasági menetrendet. Elsősorban a fejlődő országok kereskedelmi és pénzügyi szabályainak megszüntetésére koncentráltak, de a saját érdekeiknek megfelelően.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz