FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

Fergie karácsonya

 

 

Erzsébet királynő karácsonykor minden évben meghívja a Sandringham-kastélyba az egész családját. Sarah Ferguson, András yorki herceg egykori felesége azonban már évek óta nem vehet részt a ünnepségen, csak a lányai, Eugénia és Beatrice jelenhetnek meg az ceremónián.
Sarah feketebáránynak számít a famíliában. András hercegtől 1996-ban elvált, de azt követően is számos kínos, és méltatlan ügylet kötődik a nevéhez.

Mazher Mahmood újságíró például indiai üzletemberként mutatkozott be a hercegnőnek 2010-ben, akinek Fergie azt ígérte, hogy 500 ezer fonttért cserébe üzleti ügyét András herceg pártfogolja majd. Az esetet rejtett kamerával rögzítették, és a nyilvánosságra hozott botránytól visszhangzott Európa. Emiatt a királynő is megharagudott Fergie-re, és ezért nem vehet részt a közös családi eseményeken. A hercegnő addig számos gyermekkönyvet is publikált sikerrel. A botrányok után azonban a kiadók már nem vállalták a könyveinek megjelentetését.

Az amerikai Oprah Winfrey-vel készült interjú alatt például alkoholos befolyás alatt állt. Emiatt a következő évben, Vilmos Cambridge hercegének esküvőjén már nem szerepelt a neve a vendéglistán.
A brit bulvárlapok folyamatosan és okkal kritizálták Sarah életmódját a továbbiakban is. Közzé tették, hogy 1995-ben 250 ezer euró értékű ékszere eltűnt, miközben az öltöztetőnőjével utazott, akit végül a lopással is meggyanúsítottak. A zavaros ügy tovább rontott a helyzetén. Ezen kívül kritizálták a rosszul megválasztott öltözékeiért, túlsúlyáért és a tetemes adósságáért is. Ám mindezzel még nem ért véget problémás esetek sorozata.

Nemzetközi elfogató parancsot adott ki ellene Törökország Igazságügyi Minisztériuma 2012. január 13-án, ugyanis, amikor 2008-ban Törökországban járt, rejtett kamerával filmet készített egy ottani állami árvaházról. A török hatóságok szerint a hercegnő hamis nyilatkozatot tett a látogatása céljáról. Filmjével megsértette a gyermekek magánéletét, amiért a helyi törvény szerint 22 évnyi szabadságvesztést szabhattak volna ki rá. Sok erőfeszítést igényelt a brit diplomáciától, mire az ügyet sikeresen elsimították.
A válás ellenére is Fergie még 2004-ig együtt élt volt férjével, András herceggel londoni rezidenciájukban. A svájci Verbierben is rendelkeznek egy 13 millió fontot érő pompás faházzal, ami közös tulajdonuk, ahol szintén együtt időztek. Ezt a kellemes hegyi villát korábban főként csak a téli sielés idején használták. Három évvel ezelőtt azonban Fergie véglegesen a svájci rezdienciára költözött, ahol azóta függetlenül élhet.
Lánya, Eugénia közelmúltban tartott esküvőjén Fergie ismét felhívta magára a figyelmet. Öltözéke miatt újra az újságírók célpontjává vált, főként a kalapját találták viccesnek, és a megjegyzéseik cseppet sem tűntek hízelgőnek. Úgy tűnik, hogy Fergie egyszerűen nem képes eleget tenni a vele szemben támasztott elvárásoknak.

A svájci ház:

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz