FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 


 

 

Vár a spanyol Ferrari Land

 

 

Az Enzo Ferrari olasz autógyártó és a Walt Disney cég létrehozott egy varázslatos vidámparkot Spanyolországban. A Ferrari Land április 7-én megnyitotta a kapuit, és várja a vendégeket. Az ünnepségen megjelent Piero Ferrari, a zseniális autótervező egyetlen élő fia is.

A vállalat az első ilyen jellegű, "Ferrari World" nevet viselő vidámparkot még 2010-ben, Abu Dhabiban létesítette, a Yas Island-on.
A spanyol park Barcelonától egy órányira, PortAventurában található. A Ferrari mindig a luxust és a gazdagságot szimbolizálta, ennek megfelelően alakították ki a szórakozási lehetőségeket is. Itt található Európa legmagasabb hullámvasútja, a Red Force, ami 125 méter magasságból zuhan alá öt másodperc alatt, gyakorlatilag szabadeséssel. Élvezetes a Bounce Back-torony, amely pattogó mozgása miatt egy kissé hasonlít a motor dugattyúkéhoz. Természetesen egy autóipari vidámpark nem lenne teljes anélkül, hogy saját tesztpályát ne üzemeltetne. Itt a látogatók minden korosztályának lehetősége lesz arra, hogy a kormány mögött miniatűr Ferrari autókat navigáljanak. Nyolc félprofi szimulátor is várja az érdeklődőket. A beruházás mintegy 100 millió euróba került.  Ezen kívül kényelmes szállodák és klubok várják az érdeklődőket.

 

 

Piero Ferrari milliárdos üzletember, a géniusz Enzo Ferrari egyetlen élő fia szerint a most megnyílt parkkal is apja emléke előtt tisztelegnek. Piero édesanyját Enzo Ferrari szeretőjeként tartják számon. Enzo törvényes fia, Dino még 1956-ban meghalt izomsorvadásban. Ám Pierot csak akkor fogadták el hivatalosan is utódként, amikor Enzo felesége, Laura 1978-ban elhunyt. Enzo Ferrari 1988-ban bekövetkezett halála után pedig, mint a család egyedüli örökösét alelnöknek jelölték. Jelenleg a Ferrari vállalat 10 százalékát tulajdonolja.
Igazi látványosság Modenában az Enzo Ferrari Múzeum, amit a feltaláló szülőházában hoztak lére. Az autórajongóknak érdemes felkeresni ezt a bemutatótermet, ha éppen arra járnak.
.

A modenai Ferrari Múzeum:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz