FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 


 

 

"Spanyol VI. Fülöp a rendes király"

 

 

 

 

 

Áprilisban jelent meg Jean Chalvidant könyve VI. Fülöp spanyol királyról. Ebből megtudhatjuk, hogy mielőtt feleségül vette Letiziát, a jelenlegi királynét, egy egész nyáron át Gwyneth Patrow amerikai színésznőt részesítette kegyeiben.

A 49 éves király életéből egyéb intim részletek is olvashatók az életrajzi műben. A szerző, Jean Chalvidant író többek között arról ismert, hogy Francóról és a demokratikus átmenetről, továbbá az ETA baszk terrorszervezetről is írt már könyvet.
A mostani mű eltér a korábbi alkotásaitól, hiszen főként Fülöp király neveltetéséről és szerelmi életéről tájékoztatja az olvasókat. Az akkor még trónörökös herceg, 2002 nyarán találkozott Paltrow-val Mallorca csodás szigetén. Az egy nyári szerelem után azonban mindketten a saját útjukat járták tovább. Még abban az évben Gwyneth beleszeretett Chris Martinban, akivel házasságot is kötött. Fülöp pedig megismerte jelenlegi feleségét, Letiziát.

Fülöp szerelmei között találjuk többek között Lady Gabriella Windsort és a német Caroline von Waldenburg grófnőt is. Édesanyja, Zsófia királyné valójában Tatiana von Lichtensteint szemelte ki a számára. Paltrow után azonban feltűnt Letizia a herceg életében, akit 2004-ben feleségül vett, és azóta már két gyermekük született.
Az író Chalvidant úgy véli, hogy figyelemre méltó különbség tapasztalható Fülöp király és a hatalmáról lemondott apja, Juan Carlos között, akinek életéről sok botrányos írás jelent meg. Bizonyára így van, hiszen Fülöpnek inkább az ifjú évei kalandosak, a jelene kiegyensúlyozott, ezért furcsa, miért most lett téma a herceg hajdani szerelmi élete.

 

Jean Chalvidant, a Fülöp királyról szóló könyv szerzője:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz