FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 Depardieu
tagadja a vádakat

 

Szexuális zaklatás és nemierőszak miatt nyomozás indult a francia világsztár ellen. Depardieu tagadja a vádakat. Az utóbbi időben nem találja a helyét a világban, és egyre több országban akar állampolgárságot szerezni.

Gerard Depardieu francia színész orosz állampolgárságot kapott még 2013-ban, de már algériai útlevéllel is rendelkezik. Nemrég kijelentette, hogy a török állampolgárságot is feltétlenül szeretné megszerezni. "Októberben Törökországban leszek, és találkozom Erdoğannal" - nyilatozta a sajtó képviselőinek.

A 69 éves sztár korábban azért vált meg francia állampolgárságától, mert így tiltakozott a gazdagokra kivetett 75 százalékos, elképesztően magas adó ellen. Ezt követően Putyin elnöktől orosz állampolgárságot kapott, ami megfelelt számára, hiszen Oroszországban 13 százalékos jövedelemadót alkalmaznak. Az orosz Mordvinföld fővárosában, Szaranszkban 2016 augusztusában felavatták a róla elnevezett kulturális és mozi-központot. Depardieu egyyébként hivatalosan be van jegyezve lakosként és vállalkozóként is a városba.

A francia nemzetiségű, de immár orosz állampolgárságú filmsztár több más hírességgel együtt 2015 júliusában felkerült az ukrán kulturális minisztérium által készített, nemkívánatos személyek nevét tartalmazó feketelistára. Az orosz-ukrán politikai ügyekben tett kijelentései miatt 2015 nyarán Depardieu-t kitiltották az ukrán televíziókból és filmszínházakból.

Franciaországban a jobboldali Nikolas Sarkozy kampányát támogatta 2012-ben. Változatos életét tovább színezte, hogy idén szeptemberben részt vett a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság alapításának 70-dik évfordulóján Phenjanban, ahol nem törődve a világ közvéleményével, kifejezte szimpátiáját az ország iránt.

Noha Depardieu 1967 óta több mint 170 filmet készített, egyes francia ítészek arról beszélnek, hogy egyáltalán nem ismerik a világhírű filmsztárt. Az azonban bizonyos, hogy a színészikon nem tudja feldolgozni a Franciaországban bekövetkezett változásokat. Figyelmen kívül hagyta azt is, hogy könnyen veszélyes csapdában találhatja magát az, aki a hatalmasok lábára lép, főként, ha nem elég óvatos.

A baj rá is talált a közelmúltban. Szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolta meg egy 22 éves színésznő idén augusztus 27-én a dél-franciaországi, Bouches-du-Rhône rendőrségen. A hölgy állítása szerint két alkalommal, augusztus 7-én, továbbá 13-án zaklatta őt Depardieu a párizsi otthonában. Az azért elgondolkodtató, hogy kétszer is lehetőséget adott a színésznő a zaklatásra és nemi erőszakra. Bizonyára jó oka volt rá. Gerard Depardieu ügyében jelenleg nyomoz az ügyészség, de az ártatlanság vélelme természetesen megilleti.

 


 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz