g

e


Gia Coppola figyelmeztető meséje

 

 

Gia Coppola "Mainstream" című alkotását nemrég mutatták be az amerikai mozikban. A közösségi médiáról szóló drámát a Tik-Tok korszak első remekművének tartják a művészvilágban.

fGia Copolla, a világhírű Francis Ford Copollának, "A keresztapa" című trilógia rendezőjének az unokája. Gia Coppola 2019 májusában kezdte el a film forgatását, amelynek forgatókönyvét Tom Stuarttal közösen írta. A mű Andrew Garfield, Maya Hawke és Jason Schwartzman főszereplésével három szeretőt követ, akik identitásuk megőrzéséért küzdenek, miközben a gyorsan változó világban különc szerelmi háromszöget alkotnak.

Nem csak a rendező, Gia Coppola származik híres családból, hanem a női főszerepet játszó Maya Hawke is. A 23 éves színésznő, Ethan Hawke és Uma Thurman filmsztár gyermeke. A pár 1998 májusában házasodott össze, de 2005-ben már elvált. Érdemes megemlíteni, hogy Maya Hawke apai ágon a világhírű dramaturg, Tenesse Wiliams dédunokája. Anyai oldalon, Robert AF Thurman buddhista tudós a nagyapja, míg a nagyanyja a mexikói származású, svéd-amerikai divatmodell, Nena von Schlebrügge bárónő volt. Nena anyja, Birgit Holmquist szintén modellként hívta fel magára figyelmet, aki viszont dán és német szülőkkel rendelkezett. Tény, hogy a fiatal Maya Hawke igen jeles felmenői vannak, és nagyon hasonlít édesanyjára, a különleges Uma Thurmanre.

Maya diszlexiával küzdött, ennek következtében általános iskolai tanulmányai során gyakran váltott iskolát, mielőtt végül beiratkozott volna a New York-i, brooklyni Sainz Ann's School magániskolába, ahol főként a művészi kreativitást értékelték, és nem osztályozták a munkát. Küzdelmes út után Maya végül a filmsztárok világába emelkedett, ahol szülei már méltán kiérdemelt ranggal büszkélkednek.
Az ifjú Gia Coppola rendezőnő új alkotásában megmutatta oroszlán körmeit. "Mainstream" című filmje egy olyan történetet tár a nézők elé, ami a közösségi médiáról, és annak az emberi pszichére gyakorolt aljas hatásairól számol be. Elképesztő, hogy a kapcsolatoknak ez az új formája, miként hozza létre a nárcizmust és a mélységes bizonytalanságot.
A közösségi média felhasználói többnyire hamisan ábrázolják életük aspektusait, akár hírességekről, akár hétköznapi emberekről van szó. Ezek a hazugságok pedig értelmetlenséget, hiábavalóságot eredményeznek. Mindenki szinte PR-gépként működik, és olyan világot teremt, amelyben egyre nehezebb meghatározni, mi a valóság, mi a tévedés vagy a félrevezetés. Nehéz eldönteni ki a jó szándékú és ki a gonosz. A figyelő szemek és a nyilvános posztolás miatt az emberek sokkal jobbnak, szebbnek, sikeresebbnek próbálják bemutatni magukat. A "Mainstream" egy figyelmeztető mese, amely arra ösztönzi az embereket, hogy egyedibbek legyenek, és ne váljanak részeseivé annak a szüntelen agymosásnak, amit naponta észlelhetünk a közösségi portálokon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Archívum Kapcsolat