FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

Horvát világítótornyokból luxusvillák 

 

 

 


Horvátország számos világítótornyát ma már luxusüdülőként használják. A Grebeni Villa-világítótorony 1872-ben épült, és napjainkban is kifogástalanul működik. Ez a hely a béke oázisa.

Aki a Greben-szigeten nyaral, az élvezheti a napfényt, a tiszta tengert és a búvárkodás örömeit. A sziklákkal és mélytengeri kihívásokkal teli terület igazi paradicsom. A nyaralóknak 24 órás hajószolgálat áll a rendelkezésre felár ellenében, így a sziget bármikor elhagyható és lakói remek túrákra indulhatnak. Összesen kilenc személy tartózkodhat egyidejűleg Greben szigetén. A rusztikus külsejű világítótorony 140 négyzetméteres, a napelemekből kapja az energiát, és saját vízellátással rendelkezik. Ingyenes a Wi-Fi, bluetooth szolgáltatás, kellemes a strandja és az úszómedencéje.

w

A világítótorony lakói élvezhetik a szabadságot. Lehet bulizni, sőt zajongani is, de az ablakok redőnyeit éjszaka szigorúan zárva kell tartani. A szobák fénye nem világíthat a tengerre, mert a közlekedő hajók tájolását zavarná. De az exkluzív pihenőhely ára magas. Két személy részére legalább 200 ezer forint éjszakánként. Dubrovnik mindössze 15 percre található, és a közelben fekszik a Mljet Nemzeti Park, továbbá a Ćilipi repülőtér is.


e

Számos kis szigeten álló világítótorony közül válogathatnak az érdeklődők. A Villa-Korkyra Korcula talán a legszebb, ahol üdülni érdemes.  A világítótorony 1871-ben épült a Peljesac-csatorna déli részén lévő 9125 négyzetméteres Vela Sestrica szigetén, Korcula közelében. A belseje modern és kényelmes. A vendégek hajót is használhatnak kapitánnyal együtt, akár 24 órán keresztül felár ellenében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz