FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 


A brit herceg rokona a Romanovoknak, a Windsoroknak és Puskin orosz költőnek

 

 

Elképesztő családi kötelékekkel rendelkezik Hugh Grosvenor Westminster 7. hercege, aki egyszerre rokona az orosz Romanov-dinasztia leszármazottainak, a Windsor királyi ház tagjainak és Alexandr Szergejevics Puskin XIX. századi orosz költőnek. Mellékesen az arisztokrata, az Egyesült Királyság leggazdagabb ifjú milliárdosa.

Hugh Grosvenor apja, Gerald Grosvenor Westminster 6. hercege két éve hunyt el 64 esztendős korában. Figyelemre méltó több mint 9 milliárd fontos vagyont, továbbá hercegi címet hagyott gyermekére. Bár a milliomosnak három lánya is született, ők nem jogosultak az apjuk címére az ország törvényei szerint, de az elképesztő örökségből részesednek.

 

Hugh ősei külön-külön is rendkívüliek. Puskinról a fantasztikus nyelvész, író-költőről el kell mondani, hogy apai ágon tősgyökeres orosz nemesek leszármazottja. A költő anyai felmenői között viszont ott találjuk I. Péter cár etióp származású apródját, Hannibált, a szerecsent. Puskin vonásai még élénken őrizték az etióp származás jeleit.

Lényegében ez az izgalmas családtörténet Puskinnal kezdődött. Amikor leszármazottai a történelem viharos éveiben elhagyták Oroszországot, először Németországban próbáltak szerencsét. A költő lányát, Natalja Puskinát egy német herceg Nikolaus Wilhelm von Nassau vette feleségül. A pár Wiesbaden városában lakott. Házassága révén Natalja elnyerte a von Merenberg grófnő címet is, hogy méltó partnere lehessen arisztokrata férjének. A hölgy német hozzátartozóival élt együtt, de ragaszkodott a gyökereihez is, és oroszul tanította a lányait, továbbá a német palota egyik szobájában apja emlékére múzeumot is berendezett.

Óriási előrelépésnek számított, amikor lányuk, Sophie von Merenberg már Mihail Romanovhoz, I. Miklós cár unokájához ment feleségül 1891-ben, akivel azután Londonban élt. 
Természetesen a Romanov hercegi párnak is született egy lánya, a szépséges Anastasia, akit a gazdag brit iparos és nemes de Torby vett el. A férfi hihetlen módon tisztelte feleségének kivételes őseit, hiszen az angliai "Luton Hoo" birtokán felállította I. Miklós cár szentpétervári lovas szobrát, valamint Alexandr Puskin portréival díszítette pompás kastélyukat.

Anastasia Romanova és de Torby kapcsolatából született közös gyermekük, Natalia de Torby a történetünk igazi és ma is élő kulcsszereplője, aki Gerald Grosvenor Westminster hatodik hercegének felesége lett. Házasságukból született Hugh Grosvenor, a jelenleg 27 éves fiatalember, aki édesapjának két évvel ezelőtti halála óta immár Wesminster 7. hercege. Az sem mellékes, hogy az Egyesült Királyság legjelentősebb ingatlan vállalkozója is egyben.

Hugh Grosvenor tehát egyaránt leszármazottja Puskinnak, továbbá az Oroszországot 300 évig uraló Romanov cári dinasztiának, valamint a Windsor királyi háznak is. (A meggyilkolt II. Miklós cár ugyanis unokatestvére volt a brit uralkodónak.) Tény, hogy arisztokrata körökben mindenki majdnem mindenkinek rokona.

Meghökkentő, de Hugh Grosvenor, vagyis Puskin leszármazottja, Westminster 7. hercege, dúsgazdag és keresztapja Vilmos herceg kisfiának, George-nak. Tény, hogy Grosvenoréhoz hasonló lenyűgöző családfával kevesen rendelkeznek a világon.

A 27 éves Hugh a jelesebb eseményeken édesanyjával, Puskin leszármazottjával, Natalia Grosvenor hercegnővel jelenik meg a nyilvánosság előtt.
A milliárdos ifjú rendkívül fontos vállalatok tulajdonosa, valamint a legnagyobb földbritokos, és a legdrágább területek birtokosa az Egyesült Királyságban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz