FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 Eladó a Guinness sörvár


"Az élet alapvetően pokol"

 


A világhírű ír sörgyáros leszármazottja egy maharadzsa lányát vette feleségül, fényűzés veszi körül, mégsem örömteli az élete. Garech de Browne, a Guinness sörgyártó cég alapítójának leszármazottja jelenleg értékesíteni akarja a család ősi otthonát. Vagyis eladó a híres a Guinness sörvár, más néven a Luggala, aminek jelentése "üreges hegy". Az 5000 hektáros kivételes szépségű terület Dublintól mintegy 30 mérföldre található, a birtokon két tó is elkápráztatja az ideérkező vendégeket. Tulajdonosa, a 77 éves Browne főként utazgat, sok időt tölt például Szingapúrban. A Luggala valójában hét hálószobás, öt fürdőszobás várkastély, a család három generációjának adott otthont. Garech is itt nevelkedett testvérével együtt. A Wicklow-hegység mélyén meghúzódó birtokot napjainkban néha egész évben filmes cégek bérlik. Ez a pompás környezet biztosított hátteret például a Rettenthetetlen című produkcióhoz, valamint a Tudorok és a Vikingek televíziós sorozatok forgatásához.


 

Ebben a félreeső, lélegzetelállító ír völgyben még 1787-ben, az akkori tulajdonos egy szép vadászházat épített. Később sok változáson ment keresztül az épület. A szemrevaló birtokot Ernest Guinness vásárolta meg 1937-ben, igazi sörvárrá alakította, amit később nászajándékul adott Oonagh lányának, aki egyébként Garech édesanyja volt. A hölgy igaz fényűző palotává változatta az épületet.
Arthur Guinness, akinek mindez a gazdagság köszönhető, megalkotta a sokak által kedvelt Guinness sört. A nagy mester 1725-ben született, és természetesen már az apja is serfőzőként dolgozott. A fiatalember tőle tanulta a szakmát, majd saját gyárat indított Celbrige-ben. Ám a whiskyt és a gint kedvelő írek nem szívesen itták a világos söröket, ezért Arthur titkos hozzávalók alkalmazásával létrehozta saját, azóta már világhírűvé vált fekete sörét, ami óriási sikert aratott. Már 1769-ben exportálta is a termékét Nagy Britanniába, ám 1775-ben a városvezetés megvádolta, hogy a megbeszéltnél több vizet használt fel a sörfőzéshez. Guinness azonban megvédte a sörgyárát. Miután meghalt, utódai vitték tovább az üzletet, és a márka azóta Írország egyik szimbólumává vált.

Garech de Browne, a jelenlegi tulajdonos, aki az ír zenei világ gazdag mecénásaként vált ismertté, édesanyja halála után örökölte az ingatlant 1970-ben, miközben élvezte az egész Guinness család bizalmát. A hagyományőrző Browne úr sokat költött a kastély felújítására.

Garech de Browne Guinnessről érdemes tudni, hogy 1981-ben házasságot kötött Harshad Purna Devi of Morvi hercegnővel, aki egyébként az utolsó Morvi maharadzsa lánya. Családi okokból, érthető módon, ideje javát Indiában tölti. Ezért is döntött úgy, hogy eladja az ősi fészket. Jelenleg a kastélyt és a lenyűgöző birtokot 28 millió euróért szeretné értékesíteni. Garech azt reméli, hogy az állam megvásárolja a luxuskastélyt a körülötte lévő földekkel és erdőkkel együtt. Az ír kormányzat viszont azt szeretné, ha ajándékba kapná az ország, mert a vételt nem engedheti meg magának. Pillanatnyilag itt megrekedt az ügy, egyelőre bizonytalan az örökség sorsa.

 

E történet ismeretében jól látható, hogy Arthur Guinness leszármazottja, Garech de Browne változatos, extrém világot mondhat magáénak. Gazdagság, lenyűgöző környezet, mesébe illő házasság, továbbá nagyszerű társaság jutott osztályrészül. Egy interjúban azonban mégis arról vallott, hogy nem igenli az életet. Amikor megkérdezték, mi ennek az oka, akkor azt válaszolta, hogy "az élet alapvetően pokol”. Elmesélte, hogy testvére, Tara Browne fiatalon meghalt egy autóbalesetben még 1966-ban, Londonban. Lényegében ezt a témát dolgozta fel a Beatles együttes az "A Day in the Life" című dalában. Mégis joggal gondolhatjuk, hogy nem ez a súlyos vesztesség az egyetlen oka a benne kialakult depresszív életérzésnek. Az azonban bizonyos, hogy a gazdagság, a fényűzés nem a legfontosabb kelléke a boldogságnak.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz