g

e

 

 

 

A Habsburg-ház szudáni ága


Habsburg Ferdinánd Leopold egy szudáni hölgyet vett feleségül. Ferdinánd egyébként, I. Ferenc József osztrák császár és felesége, bajorországi Erzsébet (Sisi) szépunokája. Édesapja ausztriai Géza főherceg Budapesten született 1939. november 14-én, és  Fabergé-szakértőként vált ismertté. Számos könyvet, cikket publikált a különleges ékszerekről. A világ minden részén kiállításokat szervezett, és kurátorként is tevékenykedett. Jelenleg a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum előadója.
A Kenyában élő, 51 esztendős Habsburg-Lotaringiai Ferdinánd Leopold az osztrák Géza főherceg másodszülött fia. Ferdinand feleségül vette a szudáni Mary Nyanut Ring Macha-t. A pár 1999-ben házasodott össze Kenya fővárosában, Nairobiban. Királyi körökben akkor a kapcsolatukat ellentmondásosnak ítélték a meglévő társadalmi különbség és Mary etnikai háttere miatt. A Habsburg királyi ház akkori feje, a rendkívül haladó gondolkodású néhai Dr. Ottó von Habsburg azonban minden Habsburg-házasságot egyenlőnek nyilvánított. Az egyszerű szudáni nő tehát a Habsburg-Lotaringiai család tagjává válhatott. Ferdinánd-Leopold feleségét ettől kezdve Habsburg-Lotaringiai Mary-ként tartják számon, és természetesen grófnői titulust is kapott. Az ébenfa színű hölgy szintén 51 éves, akárcsak a férje.

Ferdinand Leopold és a szudáni Mary Nyanut Ring Macha, azaz Mary von Habsburg kapcsolatából négy gyermek született, Luisa (2000), László (2002), Gisela (2004) és Mátyás (2009). Valamennyien Nairobiban látták meg a napvilágot. A családról készült fotók arról árulkodnak, hogy a Kenyában élő Habsburgok szudáni ága boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban él.

A Habsburg-ház Kenyában élő szudáni ága:

f

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat