FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

A Habsburg hercegnő táskákat tervez

 


Sophie von Habsburg 2010-ben elvesztette Alexis nevű gyermekét. A fiú autóbalesetben halt meg az olaszországi Caserta közelében. A hercegnőt a tragédia feldolgozásában a hite és az alkotó munka segítette. Napjainkban a Campania megyében lévő Sant'Angelo di Alife palotában él férjével, valamint gyermekeivel, Maximilian herceggel és Larissa hercegnővel.

Sophie von Habsburg számos európai királyi családdal rokonságban áll. Édesapja, Habsburg Ottó első unokatestvére, az osztrák Ferdinánd Karl Max főherceg volt, aki 2004-ben hunyt el. Édesanyja, Erzsébet görög és dán hercegnő. A történelmi események miatt 1918-ban Sophie családja elmenekült Ausztriából, és feladta hatalmát az Osztrák-Magyar Monarchia felett, ahol évszázadokon keresztül uralkodott. Sophie nagyapja, az utolsó Habsburg császár és magyar király, I. Károly egyetlen testvére volt.
A hercegnő már Párizsban született, és ott is nőtt fel, ahol belsőépítészeti tanulmányokat folytatott. A fiatal lány 20 éves korában Spanyolországba, Madridba költözött, és Sophie Habsburg néven virágzó modellkarriert mondhatott magáénak. Emellett ékszertervezőként, dekorátorként, rádiós házigazdaként és újságíróként is dolgozott. Interjút készített például Mick Jaggerrel, az ománi szultánnal, Don Johnsonnal, Arnold Schwarzeneggerrel és Richard Gere-rel. Ez a felsorolás jól mutatja, hogy jelentősen megváltozott a prominens személyek köre a Habsburg-ház hatalomvesztése óta.

Sophie-t feleségül vette a Windisch-Grätz-ház feje, Mariano Hugo  német-olasz herceg 1990 február 11-én Salzburgban.  Mint ismeretes a férfi családja erősen kötődött az egykori császári famíliához. Napjainkban azonban, igazodva a kor lehetőségeihez, a Máltai Rend nagyköveteként jeleskedett, valamint a Buffalo Mozzarella előállításával foglalkozik nagyüzemi szinten. Windisch-Grätz herceg mindeközben megőrizte arisztokratikus életvitelét.  
Házasságukból három gyermekük született, ám Alexis fiuk korai és tragikus halála megrázta a családot. Sophie a férjével, Hugo von Windisch-Grätz-cel együtt a katolikus hitből merít vígasztalást.

A hercegnő manapság különleges kézitáskákat tervez. A divattal való foglalatoskodás azonban inkább mentális igény számára, nem pénzügyi jellegű. Alkotásai különösen népszerűek az európai előkelőségek között. Vevői többnyire a brit és a spanyol arisztokrácia köreiből kerülnek ki.

A hercegnő és a táskái:

Sophie Habsburg a lányával, Larissával:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz