g

e

Araboké a londoni
Ritz is!

 


Nemrég kiderült, hogy a londoni Ritz Hotel titkos vásárlója, Abdulhadi Mana Al-Hajri 40 éves iparmágnás, aki a katari emír, Tamim bin Hamad al-Thani uralkodó sógora. Az üzletember 800 millió fontért szerezte meg az ikonikus szállodát. Azóta London lett Al-Hajri második otthona, míg húga Dohában él öt gyermekével és férjével, Katar uralkodójával.

fA család számos ingatlant birtokol Londonban, így például a híres Harrods áruházat, számos Chelsea-ben lévő lakóépületet, továbbá a Canary Wharf bevásárló- és üzleti negyedet a főváros keleti részében. Az előkelő londoni Mayfairben valóságos katari negyed jött létre. Nem csoda, ha az uralkodó család tagjai otthon érzik magukat az Egyesült Királyságban. Al-Hajri sejk, a Ritz szálló új tulajdonosa egyébként sem idegen a brit fővárosban, hiszen korábban Londonban tanult.
Abdulhadi Mana Al-Hajri kiváltságnak tekinti, hogy az ikonikus Ritz Hotel tulajdonosává vált, így stílusának és hagyományainak megfelelően lehetősége lesz tovább fejleszteni az épületet. Úgy gondolja, hogy a szálloda jó kezekbe került, hiszen teljes fizetéssel megtartotta az alkalmazottakat, amikor a koronavírus miatt bezárták az épületet.


Révedjünk egy kicsit a múltba, amikor 2015-ben a török sajtóközlemények arról számoltak be, hogy Isztambul legdrágább tengerparti kastélyát 100 millió euróért eladták ugyancsak Abdulhadi Mana Al-Hajrinak. A pompás 5800 négyzetméteres, 64 szobás palotának azonban csak papíron volt a vevője Abdulhadi Mana Al-Hajri. Később kiderült, hogy valójában Katar uralkodója vette meg a fantasztikus épületet második feleségének, Al-Hajri sejk testvérének.
Éppen ezért sokan most is úgy gondolták, hogy az üzletember talán a londoni Ritz Hotelt is Tamim bin Hamad al-Thaninak, Katar uralkodójának vásárolta meg. Ezt az állítást azonban az emír emberei cáfolták.


Az emír második feleségének a kastélya Isztambulban:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat