g

Barlangok és úszó falvak a Hạ Long-öbölben

 

A Hạ Long-öböl  Vietnámban valóságos természeti csoda, és az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. A több mint 1600 szigetecske mészköves felületét 500 millió éven át trópusi záporok koptatták le, amit napjainkban dús növényzet borít. Néhány nagyobb sziget barlangokkal és saját tavacskával is büszkélkedhet. Ezeket rendszeresen látogatják a turisták. Az öböl közepén úszó falvak nyüzsgő világa vonzza a látogatókat. Hagyományos, egyszerű hajó fedélzetén célszerű felfedezni az öböl szigeteit, barlangjait és úszó falvait.

 

Érdemes föntről is megcsodálni az öblöt, hiszen a Queen Telpher felvonóról fantasztikus kilátás nyílik a térségre. A Cát Bà Nemzeti Park harminckét fajnak, makákóknak, kakukkoknak, óriási fekete mókusoknak és a világban fennmaradt 65 fehérfejű langúrnak ad otthont. Remek túrákat szerveznek a helyi idegenvezetők. A park ösvényein felkapaszkodhat bárki a Ngu Lam csúcsra, ahol panorámás kilátás nyílik a park sűrű smaragd dzsungelére.


A kanchanaburi Lam Khlong Ngu Nemzeti Park két legjobb látnivalóját a Sao Hin és a Nok Nang Aen barlang, amelyeket évente nagyjából két hónapra nyitnak meg. A szezon általában február végétől május elejéig tart. Mindkét barlangon egy-egy patak fut át, de egyébként nagyon különböznek egymástól. A Tham Sao Hin barlang koromsötét. Fénypontja egy csodálatos mészkőoszlop, amely több mint 62 méter, és így az egyik legmagasabb a világon.Ezzel szemben a Tham Nok Nang Aen barlang mennyezete részben beomlott, ezért világos, hiszen a napfény behatol a térségbe, így a turisták jól láthatják környezetüket, és azt is, hogy merre tartanak.

 

A Hạ Long-öböl  látnivalói mágnesként vonzzák a turistákat:

 

 

 

 

 Archívum Kapcsolat