FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 


Esküvő és botrány a Hannover-házban

 

 

 

Királyi esküvő zajlott nemrég Németországban. A 33 éves ifjú Ernst August herceg és bankár, az ősi Hannover dinasztia sarja feleségül vette a Londonban élő, orosz származású divattervezőnőt, a 31 esztendős Jekatyerina Malyshevát. A házasságkötés előtt azonban komoly vita támadt Európa egyik legrégebbi királyi házában, ami elsősorban a hatalomról és a pénzről szólt.

A vőlegény apja, az idősebb Ernst August, aki egyébként jelenleg Caroline, monacói hercegnő férje, bejelentette, hogy ellenzi a házasságot, és emiatt a szertartáson sem vett részt.

A herceg egyébként a Hannover-ház feje, és a családi vagyont félti, többek között az Alsó-Szászországban lévő pompás Marienburg kastélyt. A palota felett most a legidősebb fia, Ernst August Jr. rendelkezik, ahol a fiatalok az esküvői vacsorát is tartották. Érthető az apa aggodalma, hiszen Hannover hercegének él még egy fia Németországban, és gondolnia kell Caroline monacói hercegnőtől született leányára, Alexandrára(17) is, aki Monte Carlóban lakik.
A vőlegény anyja, Chantal Hochuli azonban számos patinás rokonnal együtt részt vett az esküvőn. Az idősebb Ernst vissza akarja kapni a családi vagyon átadott részeit, az ősi várat és az üzletház vezetését is, hogy kézben tarthassa a pénzügyeket. Ernst August és Caroline hercegnő egyébként elhidegült egymástól, a hírek szerint már csak papíron házasok. Ernst Augustot hosszú időn át ugyanis csak parti-hercegként emlegették társasági körökben. Soha nem lehetett tudni, hol és mikor bukkan fel a legújabb szerető. Zűrzavaros életvitele miatt a családi alapítvány elnöki tisztéből eltávolították, aminek jogosságát vitatja. Ez a Cumberland alapítvány kezeli többek között a németországi birtokaikat is.

 

 

Ernst August egyébként nem akárki, hiszen dédunokája II. Vilmos német császárnak. Fontosságának tudatában korábban sértő és erőszakos kitörések jellemezték a viselkedését. Egyik alkalommal egy operatőrt megvert az esernyőjével, emiatt felfüggesztett büntetést kapott.
Fia felesége, Jekatyerina, beceneve Kátya, Oroszországban született, Prágában tanult és 19 évesen költözött Londonba. A fiatal herceggel hat esztendeje ismerkedett meg. Mostanttól a hannoveri hercegnői cím illeti meg. Természetesen Caroline hercegnő férjének, Ernst August hercegnek ez sem nyerte el a tetszését.

A kestély valódban lenyűgöző:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz