FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

A dán herceg egy kicsit kinai is

 

 

 

Miklós herceg, II. Margit királynő, Dánia jelenlegi uralkodójának legidősebb unokája modellként debütált a közelmúltban Londonban. A tehetséges ifjú egyébként a királynő kisebbik fiának, Joakim hercegnek és Alexandra frederiksborgi grófnőnek a legidősebb fia. Miklós ereiben angol és kínai vér is csörgedezik, hiszen édesanyja Hong Kongban született, akinek az angol és kínai származású Richard Menley volt az édesapja.

A 18 éves Miklós sikeresen reklámozta a Burberry divatház 2018-as  őszi-téli divatkollekcióját, mivel szerződést kötött a céggel.
Bente Lundquist, a Scoop Models ügynökség tulajdonosa szerint a herceg karrierjét szülei is támogatják. A fiatalember várhatóan mégsem a modelliparban folytatja majd a pályafutását. "Középiskolai tanulmányaim után a tervem a kétéves tartalékos tisztképzés megkezdése a Hærens Sergentskole-ban, Varde-ban" - nyilatkozta a dán sajtónak.

Apja, Joakim herceg szintén a katonai pályát választotta annak idején, és fokozatosan lépett feljebb a katonai ranglétrán, 1988-ban őrmesteri, 1989-en tartalékos hadnagyi, majd 2005-ben tartalékos alezredesi rangot ért el. Nem csoda, ha a fiatal herceg követi a példáját. A most még tinédzser Miklós esetében elfogadható a kifutókon való szereplés, de később kissé vicces lenne, hiszen őfelsége Miklós herceg, Monpezat grófja jelenleg a 7. helyet foglalja el a dán királyi család trónöröklési sorrendjében.

Természetesen nem ez az első eset, hogy valamely királyi família tagja modellként is bemutatkozik, hiszen a néhai Diana hercegnő unokahúga, a brit Lady Kitty Spencer, egy évvel ezelőtt a Dolce&Gabanna divatház ruháiban tündökölt fényűző divatbemutatójukon.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz