g

e

 

A világ legnagyobb hintája

A világ legmagasabb hintája 108 méter magas és a Shisun folyó völgyére néző, 700 méter magas szikla felett repíti az izgalomra vágyókat, 130 kilométeres óránkénti maximális sebességgel.
A „minden hinta királyaként” emlegetett szédülést és borzongást kiváltó látványosság a délnyugat-kínai Chongqingben található, és a festői Yunyang Longgang Nemzeti Geopark hegyeiben épült. A Guinness World Records a „legmagasabb lengőkeretnek” minősítette a világon, miután 40 lábbal legyőzte az utolsó rekord tartót, a dél-afrikai Big Rush-t.


A lenyűgöző környezetben működő hinta hónapokig tartó próba után nyílt meg. Eredetileg 2020 elején kellett volna elkészülnie, ám a koronavírus-járvány miatt sajnos néhány hónap késedelmet szenvedett a kivitelezés. A kínai Speciális Berendezések Ellenőrzési és Kutatóintézete által végzett sikeres próba, és négy hónapig tartó szigorú tesztelés után kezdhette meg a közelmúltban a működését.


A lenyűgöző környezetben létesített extrém építmény nagyjából egy 30 emeletes épületnek felel meg. A hintán egyszerre legfeljebb három személy ülhet. A merész ugrók vízszintesen egy emelvényhez szíjazva, arccal előre repülnek a hegycsúcsok között,  magasan a völgy felett. Ez ám az élmény.

 
 

 

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat