FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 


Hollandia már
narkó-állam

 


 

Hollandia narkó-állammá vált. A második legnagyobb holland napilap, az "Algemeen Dagblad" jelentése szerint Amszterdam ma több milliárd eurós kokain kereskedelem központja, és teljesen kezelhetetlen. A rendőrök attól tartanak, hogy a szervezett kábítószer-bűnözés világa elleni harc végleg elveszett.

Hollandia kábítószer-kultúrája és liberális drogpolitikája közismert, hiszen a lágydrogok - beleértve a marihuánát, valamint bizonyos gombafajtákat - legálisak, továbbá a kismennyiségű kemény gyógyszer birtoklása is tolerálható. Ez az irányvonal az 1970-es évek eleje óta érvényesül, amikor Európa nyugati felén a kulturális-marxista forradalmak teret nyertek. A könnyű, laza életstílus helyét azonban mostanra átvette a bűnözés, ami rendkívül erőszakossá vált, és gyakran a harmadik világra jellemző kaotikus helyzeteket teremt.

Egyre több könyv jelenik meg, amelyekben a szerzők megpróbálják bemutatni a Hollandiában dúló erőszakot. Wouter Loumans és Marijn Schrijver bestsellere a "Mocro Mafia" egy olyan történet, amely a bűnözők új generációjának működését mutatta be Amszterdamban. Loumans elmondta, hogy a fiatal marokkóiak egymást egyszerűen csak "Mocro-nak" hívják. A mű olyan fiúkról szól, akik Amszterdam lakótelepein nőnek fel, ahová a turisták soha nem térnek be. Az itt élő fiatalok kizárólag az alvilágban akarnak érvényesülni.
Roberto Saviano olasz író, aki sikeres könyvében a nápolyi Camorra hálózatának szervezett bűnözői világát tárta az olvasók elé, úgy véli, az amszterdami maffia befolyása napjainkban még ennél is jelentősebb. "A klánok tagjai a világ minden tájáról származnak, mert Hollandia az egyik legfontosabb tranzitkikötő. Tudják, hogy aki Hollandiát irányítja, az a globális kábítószerpiac artériáját szerzi meg" - nyilatkozta korábban Saviano a Volkskrant újságnak.

 

 

A bandák azonban már nem csak egymással háborúznak. Például 2019. szeptember 18-án, a híres holland ügyvédet, Derk Wiersumot agyonlőtték amszterdami háza előtt felesége szemeláttára. A 44 évesen elhunyt ügyvéd a koronatanút képviselte a "Mocro-ologlog" néven ismert ügyben, ami nagyjából "marokkói háborút" jelent. Két hónappal később a 43 éves Philippe Schol ügyvédre rálőttek németországi otthona közelében egy autóból, amikor a férfi a kutyájával sétált az utcán, de szerencsére túlélte a támadást. Előzőleg már többször megfenyegették, mert csődbiztosként járt el egy kényes holland ügyben, ezért megpróbálták likvidálni. A gyilkossági kísérlet miatt még tart a nyomozás. Hiába jelezték a bajt korábban a holland politikusoknak, sajnos naivnak bizonyultak, ezért a társadalom eddigi rendje veszélybe került.

 

 

 

Ferdinand Grapperhaus igazságügyi miniszter szerint fel kell számolni azokat a bűncselekményeket, amelyekben a felső körök és az alvilág összekeverednek. "Jó nézni a keresztapát sör és egy tál pattogatott kukorica mellett, de nem örülsz annak, ha ezt megtapasztalhatod a saját városodban" - mondta a miniszter. Úgy véli, hogy jelenleg az ügyvédek, polgármesterek, rendőrök életét és testi épségét fenyegeti legjobban a szervezett bűnözés. Éppen ezért sokakban felvetődött az "anonim ügyvédi ellátás" gondolata is, ami valamilyen védelmet jelenthetne a jogi képviselőknek. Sajnos napjainkban már nem csak az ügyvédeket fenyegeti veszély.

Az elmúlt időszakban például 10 embert csak azért öltek meg, mert hasonlítottak azokhoz a személyekhez, akiket a bandák likvidálni akartak, és egyszerűen összetévesztették őket a kijelölt célpontokkal.
A hatóságok korábban nemzetközi körözést adtak ki két veszélyes bűnöző, Ridouan Taghi és Said Razzouki ellen, akik nemrég egy ügyészt is meg akartak ölni. A marokkói holland Ridouan Taghi volt a legkeresettebb bűnöző Hollandiában, kábítószer-kereskedelemért, és gyilkosságban való bűnrészességért körözték. Jó hír, hogy nemrég letartóztatták Dubajban, és átadták a holland hatóságoknak. Razzoukit még nem fogták el, de a fejére 100 ezer euró jutalmat tűztek ki.


Hollandia engedékeny drogpolitikája tökéletes környezetet teremtett a kábítószer-kereskedelem virágzásához. Széleskörű szállítási hálózatával, enyhe kábítószer-törvényeivel és szankcióival, valamint számos jövedelmező piachoz való közelségével egyértelmű csomóponttá vált a globális kábítószer-áramláshoz. A kábítószereket 30 éven át főleg Kolumbiából és Észak-Afrikából importálták. Manapság a szintetikus kábítószerek - az MDMA, az LSD, az amfetaminok és a GHB - jelentős részét már Hollandiában állítják elő. Valójában az országot világvezetőnek tekintik e téren.
Tavaly egy befolyásos rendőri szakszervezet Hollandiát narkó-államnak nevezte, az amszterdami polgármester megbízásából készített jelentés szerint a város nem képes megbirkózni a kábítószerrel kapcsolatos bűnözéssel. Ide vezetett a drogliberalizáció.
Eközben a színfalak mögött a nagy maffia-főnökök zavartalanul élnek. Hatalmas vagyont halmoznak fel, ezért a "Telegraaf" újság a jelen időszakot az amszterdami kábítószer-bűnözők aranykorának nevezte.
Feltehetően azért hagyták a globális körök ennek a helyzetnek a kialakulását, mert ezzel a nemzetállam legfontosabb védelmi rendszerét megbéníthatták, és közben millliárdokat zsebelhetnek be ellenőrizetlenül.

 

 

 


 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2020. Minden jog fenntartva
Design: C@diz