FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

Könyvet írt Igrid Rossellini, Bergman lánya

 

 

Pia Lindstrom és Isabella Rossellini nemrég partit adott nővére, Ingrid Rossellini új könyvének a Know Thyself, azaz "Ismerd meg önmagad" című alkotásának bemutatójára. Mindhárman a legendás Ingrid Bergman lányai. A néhai svéd származású színésznő 1942-ben a "Casablanca" című filmben játszott, és ekkor vált világhírűvé. Bergman nemzetközileg elismert hollywoodi csillagként 3 Oscar-díjat, 2 Emmyt, 4 Arany Globust, egy BAFTA-díjat és egy Tony-t nyert.

Mai szemmel nevetségesnek tűnik, hogy akkortájt botrányt kavart, amikor elvált az első férjétől, legidősebb gyermeke, Pia Lindstrom apjától, mert már terhes volt fiával, Robertinóval az akkor még házasságban élő Roberto Rossellinitől. Ez az eset a színésznőt megsebezte. Végül feleségül ment az olasz filmrendezőhöz, és a házasságukból született még két kislány Isabella és Igrid Rossellini. Hatvan év távlatából ez az affér már szinte közhelynek minősül. Isabella Rossellini állítja, hogy Bergman megelőzte a korát. "Mama volt az első nő, aki már akkor dolgozott, amikor még nem túl sokan tették ezt." - nyilatkozta Isabella. Ingrid Bergman egyébként öt nyelven beszélt: svédül, angolul, franciául, olaszul, és német származású anyjának köszönhetően németül is folyékonyan társalgott.

 

A különleges szépségű, világhírű sztár utódai is tehetségesnek bizonyultak, de egyik sem örökölte kivételes szépségét és egyedi karakterét. Pia televíziós személyiségként, Isabella modell-színészként, Ingrid pedig a Columbia Egyetem elismert tudósaként vált ismertté.

 

Leghíresebb gyermeke azonban továbbra is Isbella Rosselini színésznő, aki örökbefogadott fiát, világhírű apja után Roberto Rossellininek nevezte el. A néhai olasz filmrendező bizonyára nem gondolta, hogy egy afroamerikai fiatalember viszi majd tovább a híres nevet. Ráadásul Renato Roberto Rossellininek hívják a rendező igazi fiát is, Isabella testvérét. Kár, hogy a színész-modell nem egy kislányt fogadott örökbe, aki felvehette volna az Ingrid Bergman nevet. Ezt a márkanevet talán jobban félti, mint az apjáét. Úgy tűnik, hogy az új világban mindenki maga választja majd meg a családtagjait, mi több a nevüket is.

 

 


 

Isabella testvére, Ingrid Rossellini "Ismerd meg önmagad" című könyvét is ennek szellemében kell értelmezni. A mű történelmi korszakokon átívelve tárja fel az önismeret fontosságát. Hangsúlyozza, hogy már a görögök is tudták, hogy az önismeret a tudás kulcsa. Ingrid Rossellini szerint nem szabad elfelejteni, hogy többek vagyunk, mint az emberi gyengeségeink. Mindannyian lelki lényként is létezünk, és bárhová megyünk a szellemiségünket magunkkal visszük. Mégis, ha soha nem fordítunk időt önmagunk megismerésére, akkor talán nem is tudhatjuk meg, hogy milyenek vagyunk. Időt kell szánni a meditálásra, hogy útmutatást kaphassunk lelkünktől. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz