FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

A pakisztáni kapcsolat

 

 

Jemima Marcelle Goldsmith, az angol arisztokrata és bankár család sarja, brit televíziós, dokumentumfilm-producer, valamint a Vanity Fair magazin hajdani európai szerkesztője még 1995-ben feleségül ment Imran Khan politikushoz, aki jelenleg már Pakisztán miniszterelnöke. Imran Oxordban végzett, és 1992-ig Pakisztán legsikeresebb krikettjátékosaként tartották számon. Jemima, az angol arisztokrata és bankár család sarja néhány hónappal az esküvője előtt áttért az iszlám vallásra. Khannal való házasságát követően Pakisztánba költözött, ahol megtanulta a szokásokat és a hagyományos ruhák viselését.

Jemima, akkor azt nyilatkozta, hogy nem az anglikán, hanem a zsidó vallásról tért át az iszlámra, hiszen apai nagyapja, Frank Goldsmith zsidó származású volt. Jemima, az arisztokrata Lady Annabell és James Goldsmith iparmágánás-politikus gyermeke. Egyesek Goldsmith-t tekintik Diana hercegnő igazi apjának. Tény, hogy a 44 éves Goldsmith lány nagyon hasonlít a néhai Diana hercegnőre. Az izlésük sem különbözött. Diana walesi hercegnő is meglátogatta Jemimát 1996-ban Lahore-ban, hiszen vonzódott a pakisztániakhoz. Ismeretes, hogy szívesen hozzáment volna egy ottani orvoshoz, aki azonban nem vállalta a kapcsolatot.

Jemima ugyan elérte célját, hiszen feleségül vette a pakisztáni politikus, de nem élvezhette sokáig az ország vendégszeretetét. A házasságuk idején Imran Khan politikai ellenfelei éppen nejének a zsidó származását használták fel arra, hogy megkérdőjelezzék hitelességét a pakisztáni politikában. Azzal vádaskodtak, hogy a felesége miatt Khan a zsidó lobbit támogatta. Végül Jemima és Imran Khan kilenc év után, 2004. június 22-én bejelentette a házasságuk felbontását. A történteket azzal indokolták, hogy az angol hölgy nehezen alkalmazkodott férje pakisztáni politikai életéhez. Goldsmith és Imran Khan házasságából két fiú született: Sulaiman Isa 22, Kasim 19 éves.

 

 

Jemima a 2004-es válása után visszatért Londonba, majd romantikus szerelembe bonyolódott Hugh Grant angol filmsztárral. Az Evening Standard 2005-ös cikkében a szerző megjegyezte, hogy Jemima megítélése kedvezően alakult, amióta Hugh Grant a partnere. Tény, hogy ez a vonzalom sem tartott sokáig, hiszen 2007 februárjában Grant bejelentette békés szétválásukat.

 

 

 

 

 

2013 szeptemberében a Daily Telegraph arról számolt be, hogy Jemima Goldsmith már Russel Brand brit liberális aktivista-színésszel találkozgat. A művész rendkívül laza, labilis karakterű, hiszen 12 alkalommal tartóztatták le kábítószerügyek miatt. Sőt Brand maga is kábítószerfüggő. Jemimának ez a kapcsolata is rövid életűnek bizonyult, hiszen 2014 szeptemberében a Brand és Goldsmith útjai is elváltak. 


Jemima 2010-ben 15 millió fontért megvásárolta a Kiddington Hallt, amit felújítatott. Csodás környezetben éli napjait. A gazdag Goldsmith leszármazott még fiatal, és feltehetően sok kaland vár rá a jövőben is.

 

Képünkön a Kiddington Hall látható:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz