FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 Jersey a gazdagok szigete

 

 

 

 

Tudtad, hogy ezen a szigeten ingatlant csak úgy lehet vásárolni, ha 11 évi ott lakást bizonyít a betelepülni vágyó? Mégis évente több mint 20-an vásárolnak 1 millió font feletti ingatlant, sőt a 4 és 6 millió font értékű sem ritka. A legdrágább ház akár 25 millió fontba is kerülhet, vagyis Jersey szigetét a dúsgazdagok birtokolják.

A sziget egykor a normandiai hercegség része volt, fejedelmei pedig 1066-ban Anglia királyaivá váltak. Jelenleg is szokatlan a helyzete. Jersey az Európai Unió része, de nem teljes jogú tag. Érdekesség, hogy a brit korona alá tartozik, viszont saját kormánnyal, igazságszolgáltatással, pénzügyi és jogi rendszerrel működik, viszont a külkapcsolataiért az Egyesült Királyság felel.

Jersey a legnagyobb a brit csatorna-szigetek közül. Kissé vad és zord, de a módos emberek ennek ellenére kedvelik. Angolul és normannul is beszélnek az itt lakók. Ugyanakkor az irányítást baloldali jellegűnek tartják, ami nem igazán értelmezhető, hiszen lényegében szegényeket nem engednek betelepedni a szigetre. Lakóinak száma napjainkban 100 ezerre tehető.
Exkluzív épületekben, régi várakban és patinás birtokokban bővelkedik a terület. Az egyik figyelemre méltó ingatlan a Samarès-kastély, amelynek jelenlegi tulajdonosa, Vincent Obbard ingatlanvállalkozó.

 


Ez az egyetlen történelmi birtok, amit az érdeklődők látogathatnak is. A kastély még 1160-ban épült. Három évszázaddal ezelőtt gyönyörű kertjeiről vált ismertté. Ma japán-, gyógynövény- és vízikerttel rendelkezik, valamint csodás élő fűzfalabirintusok várják a látogatókat.

A sziget másik büszkesége a kulináris élvezeteiről híressé vált ötcsillagos Longueville kastélyszálló, ami Jersey legrangosabb szállodái közé tartozik. Tagja az exkluzív Relais & Châteaux világhírű luxusszálloda-, és étterem hálózatnak is.

 

 

A Longueville kastély a Jersey-sziget egyik legszebb völgyének lábánál fekszik. A 18 hektáros terület mágikus erdei sétákra ösztönzi az ide látogatókat. A gyönyörű tó, a teljesen felújított viktoriánus kert egyaránt népszerűvé teszi.
Éttermében, a szezon szerint változó menükhöz, a szálloda saját konyhakertjéből, a közeli erdőkből, a helyi gazdáktól és halászoktól származó alapanyagokat használják. Új 4000 palackos borospincéje önmagában is vonzza az embereket. A szálloda privát kertjével és pezsgőfürdőjével, valamint a szabadtéri medencével, és teraszával nyugodt légkört garantál.
Jelenleg Malcolm és Patricia Lewis kezeli a virágzó luxushotelt, és ugyanolyan szenvedéllyel üzemeltetik évtizedek óta, mint egykor a szüleik és nagyszüleik.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz