FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 


 

A Romanovok utódai már görögök

Az "Irfé" ma is hódít

 

A Juszupov orosz nagyhercegi pár száműzetésben alapította meg az "Irfé" divatházat Párizsban, 1924-ben. Az 1917-es októberi orosz forradalom után számos arisztokrata család örökre elhagyta Oroszországot. Félix Juszupov és felesége, Irina Romanova, a tragikus sorsú III. Miklós cár unokahúga, először Máltára hajózott, később Londonba utazott, onnan pedig Párizsba költözött. A házaspár eladta az ékszereiket, és Félix Juszupov vásárolt egy házat a Bois de Boulogne-ban a Per Geren utcában, ahol haláláig élt. Párizsi tartózkodásuk idején üzleti vállalkozásba kezdtek.

Az 1920-es években a fényűző arisztokrata stílusú ruhák iránt nagy kereslet mutatkozott nemcsak Párizsban, hanem Berlinben, sőt Londonban is. A divatmárka nevét Irina és Félix nevéből alkották meg, vagyis "Irfé" lett.
Irina Romanova nemcsak a családostól kivégzett III. Miklós cár unokahúga volt, hanem III. Sándor cár kedvenc unokájaként is az orosz uralkodóház tagjai közé tartozott. A krími tatár származású Félix Juszupov hercegről pedig azt tartották, hogy a cárnál is gazdagabb ember, ráadásul Oroszország legszebb férfiújának tekintették.

Félix pazar palotákban nőtt fel, káprázatos környezetben töltötte ifjú éveit. Mindez hozzájárult ahhoz az életérzéshez, amit azután az "Irfé" márkában érvényre kívánt juttatni a hercegi pár. Ráadásul a vagyonuk jelentős részét sikeresen átmentették az emigrációba. Ennek köszönhetően az orosz arisztokrata házaspár élete kedvezően alakult Párizsban.

Házasságukból megszületett Irina Juszupova hercegnő, akinek gyermeke, Xénia Sfiris még ma is él, sőt néhány évvel ezelőtt Putyin elnökkel is találkozott. 
Félix Juszupov 1967-ben elhunyt, majd Irina Romanova is belehalt három év múlva a bánatba.
Jelenleg Xénia a tulajdonosa az "Irfé" üzletháznak, amely 50 üzletet működtet 20 országban. Az arisztokrata sikk ma is hódít világszerte a gazdagok körében. Olga Szorokina fehérorosz manöken és divatszakember jelenleg az "Irfé" cég kreatív igazgatója. Igyekszik új lendületet adni a vállalkozásnak, és tovább népszerűsíti a márkanevet.

 

 

Xénia nagyhercegnő lánya, a szépséges Tatiana gyermekkorát anyai nagyszüleinél, Irina Juszupova nagyhercegnő és gróf Nyikoláj Dmitrievics Sheremetyev otthonában töltötte a Comói-tó partján Észak-Olaszországban. Tatiana kedves, nyílt, szórakoztató, intelligens és tehetséges hölgynek bizonyult.

 

 

Mindig kitűnően tanult, remekül sportolt, mesterlovasként vált sikeressé, de ért a divattervezéshez, sőt zongorázni is tanult. Tatiana a Sorbonne-on, kapott diplomát, ahol a filozófia, pszichológia és biológia szakon végzett. Folyékonyan beszél oroszul, franciául, angolul, németül és olaszul. Egyszóval nem csak gyönyörű, de okos is, és fantasztikus családból származik.
A nagyhercegnő felségül ment Anthony Vamvakidis görög üzletemberhez és két lánya született. Marilia Vamvakidis 2004-ben, Yasmine Xenia Vamvakidis 2006-ban látta meg a napvilágot Athénban. Így a hajdani orosz cári család leszármazottai, vagyis a Romanov-ház utódai ma már göröggé váltak.

 

 

 

 

 

 

 

 

IRFÉ modellek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz