FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

Csecsen fenegyerek


 

Ramzan Kadirov, az Észak-Kaukázus fenegyereke, a muzulmán többségű, vitatott jogállású Csecsen Köztársaság vezetője. A 41 éves vezető 2014-től építi 2.344 négyzetméteres palotáját, hatalmas 3.668 négyzetméteres telkén. Továbbá a családjával együtt használ egy 300 négyzetméteres luxuslakást is.

 

A csecsen vezető tíz gyerek atyja, négy fiú (Ahmad, Ali, Adam és Abdullah) és hat leány (Ajshat, Hadizhat, Hutmat, Tabarik, Ashura és Eyshat) tartozik a népes famíliájába. Kadirov hatalmas családját főként felesége, Medni Aydamirova tartja össze, akivel még az iskolai évek idején ismerkedett meg.

Ramzan Kadirov a boksz sportág mestere, és a Csecsen Ökölvívó Szövetség vezetője. Más harcművészetekben is jeleskedik, fekete öves karatebajnok és hétdanos taekwondós. Kadirov az Instagram szolgáltatás aktív felhasználójaként 2013 februárjától rendszeresen közreadta sportfotóit. Személyi oldalát több mint 3 millió embert követte, amikor indoklás nélkül, váratlanul törölték a hálózat tulajdonosai. Ramzan Kadirov fiai szintén szeretik a sportot, bokszolnak, dzsúdóznak, karatéznak és más egyéb harcművészetet is űznek.

Ramzan Kadirov legidősebb lánya, a 18 éves Aishat nemrég Groznijban megnyitotta franciás hangulatú, de lényegében keleties stílusú kávézóját, aminek a Párizs nevet adta. Süteményeik nem csak különlegesek, hanem rendkívül eredeti formájúak. Kadirov reméli, hogy a cukrászda a fiatalok kedvenc találkozóhelyévé válik.

A csinos lányt látványosan kényeztetik a szülei. Aishat Kadirov egyébként tehetséges divattervező, a Firdaws iszlám divatház vezetője, amelyet még anyja alapított. Az ifjú hölgy már Moszkvában is bemutathatta az általa megálmodott pompás ruhákat.

Kadirov hobbiként versenylovakat tart. Becslések szerint mintegy 50 lovat birtokol. Nagyszerű paripái rangos világszínvonalú versenyeken nyertek érmeket Oroszországban és külföldön is. Kadirov ismert a ragadozó állatok iránti szeretetéről is. Azt mondják, hogy magánállatkertjében meglelhető az ussuri tigris, az oroszlán, a pompás kaukázusi juhászkutya, továbbá szarvasok, struccok, farkasok és medvék is kényelmes otthonra leltek.  

Gerard Depardieu francia-orosz filmsztár is kedveli Kadirovot. Csecsenföld vezetője díszpolgárságot, továbbá öt szobás grozniji lakást ajándékozott 2013 februárjában a híres színésznek, aki rendszeresen látogatja a partijait is.

Csecsenföld is sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Két évvel ezelőtt Kadirov felavatta Groznijban a világ legnagyobb és egyetlen színes, zenés szökőkútját, amelynek vízsugarai 100 méter magasba szökellnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz