g

e

 

 

Kamala Harris alelnök titkosszolgálati védelme

 


A választásokat követő napokban annak a társasháznak lakói, ahol Kamala Harris alelnök is lakással rendelkezik, fokozott biztonsági intézkedésekről kaptak értesítést. Kamaláék egyébként Washington DC-ben, egy West End-i Westlight társasházban rendelkeznek lakással, ahol fontos politikai személyek és magas rangú tisztviselők élnek. Harris alelnök és férje 2017-ben 1,775 millió dollárt fizetett az épületben lévő otthonáért. A beiktatásának idejéig még ebben a házban szervezték meg a védelmét. Az ott lakók hozzászoktak a titkosszolgálati és a magas szintű biztonsági intézkedésekhez az utcájukban. Jelenlétük többnyire nem zavaró - nyilatkozta Coe Magruder befektető - de amikor az USA vezetésének legfontosabb tisztviselője ebben a sokemeletes társasházban él, akkor óvintézkedések nagyobb hatással lehetnek a szomszédok életére.
A fokozott biztonsági intézkedések ezúttal sok kellemetlenséget okoztak. A garázsba lépés előtt a lakóknak ki kellett kapcsolniuk járművüket, és meg kellett engedniük, hogy a K9 biztonságiak azt átvizsgálják. A garázs bejárata mellett sátrat állítottak fel, amely zord időjárás esetén menedékhelyként szolgált a titkosszolgálat ügynökeinek. Az érkezők összes csomagját átnézte a biztonsági személyzet, mielőtt behozták azokat az épületbe. Az előcsarnokban mindig több ügynök tartózkodott, és az épületen kívüli kereszteződés körül betonbarikádokat helyeztek el.

Az USA második legfontosabb vezetőjének kijelölt hivatalos otthona egyébként a régi Haditengerészeti Obszervatórium területén található, ami 3 mérföldnyire fekszik a Fehér Háztól. Ám az épületet jelenleg felújítják, így Harris és férje, Douglas Emhoff ügyvéd egyelőre még nem veheti birtokba. Mivel a biztonsági intézkedések eléggé felkavarták a társasházuk lakóinak életét, Harrisék az alelnöki eskü letétele után a Blair House-ba, az elnök hivatalos vendégházába költöztek addig, amíg leendő rezidenciájukat tatarozzák.
A The Washington Post szerint egyelőre nincs pontos menetrend arra vonatkozóan, hogy a pár mikor költözik végleges hivatali lakhelyére, a Haditengerészeti Obszervatórium területére. A pompás, 19. századi, fehér téglás épület 12 hektárnyi zöldterületen található, amit 1893-ban építettek az obszervatórium főfelügyelőjének, majd 1944-ben a tengerészeti műveletek főnökének rezidenciája lett. Az Egyesült Államok alelnökének hivatalos szállásául akkor jelölték ki, amikor Walter Mondale alelnök és családja hajdan beköltözött.

A felújítás után ez lesz Harris alelnök otthona:

 






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Archívum Kapcsolat