FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

Karácsony csodás kastélyokban

 

 

Látványos karácsonyi programokkal várják a vendégeket az európai kastélyokban. Csodáljuk meg a fantasztikus helyszíneket, amíg tehetjük, hiszen nem tudhatjuk, hogy a kontinensünkön zajló változások negatív hatásai miatt, meddig láthatjuk ezeket a különleges épületeket. Ne úgy gondoljunk a kastélyokra, hogy számunkra megfizethetetlenek, hanem az európai kultúra remekeiként tartsuk számon a rendkívüli szépségű szállodákat, amelyeknek minden téglájához a történelmi múlt kötődik.

 Culzean-kastély, Ayrshire, Skócia

A lélegzetelállító tengerparti Culzean vár a skót sziklák tetején helyezkedik el, ahonnan hihetetlen kilátást nyílik az Arran-szigetre. Egykoron David Kennedy, Cassilis 10. grófja építtette. A Kennedyk 1945-ben a kastélyt a Skóciai Nemzeti Trösztnek adományozták. A Trőszt jelenleg is számos szálloda és kastély fenntartásáról gondoskodik. A cég később a teljes legfelső emeletet ajándékba adta Eisenhower tábornoknak, így mondva köszönetet a II. világháborúban tett erőfeszítéseiért.  A tábornok gyakran használta a várat visszavonulása után, de ma a legfelső emeleti apartmanok luxus szállásként működnek. Az ünnepek idején, decemberben különleges, mágikus események zajlanak itt. Zenével, kézművesekkel, forralt borral és még sok minden mással csodás karácsonyi élményt nyújt a vendégeknek.

János király egykori kastélya az angliai Wiltshire-ben:


A Devizes-kastélyt egykor János király birtokolta. A palota első változata 1080-ban épült, de a jelenlegi tornyos verziót, ahogyan ma látható, 1830-ban építették. A korona tulajdona volt sok éven át, és számos angol királynő lakott itt, például VIII. Henriknek mind a hat felesége beköltözött a várba. Napjankban magánkézben van az épület, Jonathan Lewis a jelenlegi tulajdonos. A kastély királyhoz illő, hiszen minden szoba antik és kortárs bútorokkal gyönyörűen díszített. Jól felszerelt konyhájában fantasztikus ünnepi lakomákat alkotnak. A karácsonyi és újévi szállás díja 1.869 dollárba kerül éjszakánként.

Az Ashford Castle Írországban:


Az írországi Ashford-kastély legendásan híres az ünnepségeiről. Az ötcsillagos luxusszálloda lenyűgöző 350 hektáros területen fekszik, amely a Lough Corrib csillogó, kék vizére néz. A pompás kastély 1228-ban épült, több tulajdonosa volt a birtoknak, köztük a Guinness család, melynek tagjai sok átalakítást végeztek rajta. Ernest Guinness eladta a birtokot az ír kormánynak 1939-ben, és nem sokkal ezután luxusszállodává alakult át. Megszállt itt már V. György brit királyt 1906-ban, Ronald Reagan korábbi amerikai elnök, de itt tarotta esküvőjét a James Bondot alakító Pierce Brosnan színész is 2001-ben.

Az ötcsillagos hotel szolgáltatásai mellett legendás történetei is lenyűgözőek. Jelenleg Brett és Beatrice Tollman birtokolja a káprázatos épületetet. Mrs. Tollman szelleme érvényesül a kastélyban, hiszen mindenütt eredeti műtárgyak találhatók igényei szerint. A lakomák is csodálatosak, hiszen különleges receptek alapján készülnek az étkek.

Karácsonyi hangulat az Ashford-kastélyban:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz