g

e

Török cégé Velence legszebb szigete!A török Permak Group megvásárolta Velence legszebb szigetét. A félhold alakú Szent Klement-sziget hajdan kiindulópontként szolgált a vallási zarándokok és a Szentföld felé hajózó katonák számára. Ma a 62.000 négyzetméter alapterületű, ötcsillagos San Clemente Palace Kempinski luxushotel ékeskedik a pompás területen.

Az eredeti kolostort, ahol ma a San Clemente Palace található, egykor vallási rendek sorozata birtokolta. A kamalduli bencés szerzetesek 1645-ben a velencei nemesség pénzügyi támogatásával újjáépítették. A 20. században pedig új pavilonnal bővült. Az évszázadok során a sziget békés oázist kínált gyönyörű kilátással Velence városára, valamint a közeli Giudecca- és Lido-szigetre.


A Permak Group megvette az évek óta bezárt területet, majd 2014 júniusában ismét üzembe helyezte. Helyreállították, és új létesítményekkel bővítették az épületet. Kongresszusi központot, helikopter leszállót, speciális jachtkikötőket, golf- és teniszpályát, valamint úszómedencét hoztak létre. Ma 200 szobás luxus szálloda várja a gazdag turistákat a közel 80 hektáros Szent Klement-szigeten.
A török Permak Group vállalatot Selim Uyar 1981-ben alapította. A cég ingatlanokkal, gépekkel, energetikával, technológiával és kiskereskedelemmel foglalkozik. Az idősebb Uyar, vagyis Selim a Permak csoport elnöke. Fia, Emir Uyar pedig alelnökként irányítja a vállalat befektetéseit.


fTurisztikai szempontból is egyedülálló a Szent Klement-sziget, hiszen a híres Szent Márk tértől mindössze tíz perces hajóútra található, tehát ideális kiindulópont Velence felfedezéséhez. A jelenleg 200 szobával és lakosztállyal rendelkező történelmi palotahotel működtetésével Európa legrégebbi luxus szállodacsoportját, a Kempinski Hotelt bízta meg az Uyar család. A török tulajdonú, szálloda éppen ezért San Clemente Palace Kempinski néven működik 2016-tól. Az olasz sajtó állításai szerint Selim Uyar és fia, Emir Uyar azonban nem éri be ennyivel, hiszen tovább terjeszkedik Itáliában, állítólag 17 ezer négyzetméter földet vásárolt a Comói-tó körül, ahol ugyancsak luxusszállodát építenek majd a jövőben.

A csodálatos Szent Klement-sziget:


 

 

 

  

Archívum Kapcsolat