Archívum Kapcsolat

 

e

Melania Trump rokonsága
kötődik Szlovéniához

 

Melania Trump szülei Amalija (74) és Viktor Knavs (76) már 2018 óta amerikai állampolgárok. Ismert arcokká váltak Washingtonban, és gyakran utaznak Trump elnökkel és a First Lady-vel. Melania és Donald Trump fia, Barron közel áll a nagyszülőkhöz, akikkel állítólag szlovénül is beszélget. A Politico magazin korábban arról is beszámolt, hogy Melania szülei ismertebb személyekké váltak, mint korábban Michelle Obama édesanyja, Marian Robinson, aki Obama elnöksége alatt be is költözött a Fehér Házba.

fMint ismeretes, Melania az 5000 lakosú kisvárosban, Sevnicában született, egy körülbelül egy órás autóútra Ljubljanától, a szlovén fővárostól. Melania gyermekkorában Szlovénia még Jugoszláviához tartozott, és Josip Tito kommunista elnök uralma alatt állt. Abban az időben Viktor sofőrként, majd utazó eladóként dolgozott egy állami autóipari vállalatnál. Melania édesanyja, Amalija pedig mintázatkészítő volt egy gyermekruházati gyárban. A pár 1967-ben találkozott egymással.  Amalija is kedvelte a csinos ruhákat, mindig kifogástalanul öltözött noha, ha a kommunista időszakban, viszonylag csekély lehetőség kínálkozott a divatozásra.
Knavsék ugyan az Egyesült Államokban élnek, de jelenleg is házat birtokolnak a szlovéniai Sevnicában, ahová évente kétszer vagy háromszor látogatnak el a GQ magazin szerint.

Tény, hogy Melánia hatalmas utat tett meg a szlovéniai Sevnicától a Fehér Házig.  Nem csoda, hogy a First Lady-ről egy szobor felállításával is megemlékeztek honfitársai Szlovéniában, a szülővárosa mellett. A kissé bizarr alkotást Brad Downey, Berlinben élő amerikai szobrász készítette. A szögletes, furcsa mű nem túl kedvesen ábrázolja Melania Trumpot, mivel az állítólagos művész feltehetően Trump elnökségének ellenzője. A különös alkotás azonban nem okozott lelki válságot a First Lady-nek.

Victor és Amalija Knavsnak azonban van egy másik lánya is.  Mint az ismeretes, még korábban Melania a Knavsról, a németes hangzású Knaussra változtatta a nevét. Ma már Knavsék idősebbik lánya, Ines is Knauss néven szerepel. A csinos hölgy egy évvel idősebb, mint Melania, és a Park Avnue-n lakik. Ines művész, divattervező. Bár a tetvérek szoros kapcsolatban állnak egymással, Melania mégsem nővére tanácsait követi a ruhatára kialakításakor.

r