g


Az édeni Koh Khai-szigetek

 

 


A híres Phuket-sziget keleti partjától mindössze 15 percnyi motorcsónak útra  található a csodás Koh Khai apró szigetcsoport. Ez a paradicsomi világ három szigetből áll, melyek a következők: Koh Khai Nai,  Koh Khai Nui, Koh Khai Nok. A koh egyébként tai nyelven szigetet jelent.

A szigetek közül a legnagyobb a Khai Nai-sziget. Csodálatos kilátással és fehér homokos stranddal rendelkezik, amely teljesen elvarázsolja a hajókon és csónakokkal ideérkezőket. Napfény, kéken csillogó víz, béke és nyugalom, mindez felejthetetlen élményt nyújt a látogatónak.


A Koh Khai Nui a legkisebb a három közül, és látványos korallzátonyai ideális környeztet teremtettek a sznorkelezéshez. Búvárkodás ez is, csak éppen palack nélkül, és túlnyomórészt a felszín közelében. A Khai-szigeteken való úszás legjobb része az, hogy a halak közvetlenül a tengerpart sekély vizeiben találhatók, és ezek a tengeri állatok annyira hozzászoktak az emberi interakcióhoz, hogy békésen együtt úszkálnak a turistákkal.


A Koh Khai Nok-sziget számos étteremmel és kioszkkal büszkélkedhet, ahol ajándéktárgyak is kaphatók. A három Koh Khai-sziget meglátogatásának legjobb ideje december és május között van, amikor az időjárás enyhe és nem túl meleg, így tökéletes a sziget élvezetéhez és az úszáshoz. 


A szigetek olyan kicsik, hogy 30 percnél rövidebb idő alatt bejárható a területük. A nyugodt, fehér homokos strandokkal, türkiz zöld tiszta vízzel, sekély partszakasszal, bőséges korallzátonyokkal és több mint 100 féle, színes trópusi halfajjal megáldott Khai-szigetek lenyűgöző élményt nyújtanak. 

A szigeten nem engedélyezett az éjszakázás, mivel ott nincsenek üdülők vagy szállodák. Ez a kevés hátrány egyike. Aki hosszabb ideig szeretné élvezni ezt a mesevilágot, annak a környező szigetekről kell szállást választania. A legtöbben azonban hajót bérelnek, és egy nap alatt mindent megnéznek.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 g
Archívum Kapcsolat