FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

 

Nem tőzsdecápák, apácák!

 

 

 

 

 

A németországi Mariendonk Apátság apácái aktívan üzletelnek a tőzsdén. A bencés monostor pénzét rendszeresen befektetik, hiszen 30 keresztény élete, sorsa függ a hozamoktól. Korábban adományokból, mezőgazdasági munkából, és saját kézműves alkotásaikból tartották fenn magukat. Jelenleg már nem fedezhető pusztán a földjeikből, az állattartásból, valamint a kézműves munkából a közösség életvitelének a fenntartása. Ezért a tejkvóták, a földek, és a gépek lízingeléséből befolyó jelentős összegeket a tőzsdén sikeresen befektették.


Az Észak-Rajna-Vesztfália vidékén található, több mint 100 éves Mariendonk Apátsághoz egy szép templom is tartozik. A spirituálisközpont lakói szigorú szabályok szerint élnek, leginkább elmélkedéssel töltik napjaikat, de életvitelük zavartalan fenntartásához nekik is bevételekre kell szert tenniük, ami nem egyszerű feladat.

Főként Lioba nővér foglalkozik a tőzsdei műveletekkel, hiszen ügyesen elsajátította a pénzügyi ismereteket. Arra is ügyel, hogy a befektetéseik erkölcsileg összhangba kerüljenek a hitükkel, hiszen nem a pénzimádat a cél, nem gazdagodásra, hanem létfenntartásra törekednek. Nem foglalkoznak agresszív pénzszerzéssel, csak biztonságos, kiskockázatú, nem túl magas hozamú pénzügyi megoldásokban gondolkodnak.

Tőzsdézéssel gondoskodnak a keresztény közösség eltartásáról és taníttatásáról, valamit a templom, továbbá a kolostor fenntartásáról. Mindezt meg kell őrizniük a következő generációk számára is, ezért választották ezt a modern, és a köreikben kissé szokatlan pénzszerzési formát. Lépést tartanak a kor követelményeivel, és okosan gazdálkodnak. Életük így nyugodt, békés, mégis keresztényi.

 

 

 

 


 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz