FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 


Charles és Camilla
a korfui Rothschild-
palotában pihent

 A trónörökös tervei

 

Charles, walesi herceg és Camilla, Cornwall hercegnője nemrég Korfun pihentek, ahová gyors motoros jachton érkeztek. A pár a görög sziget északi részén, a tengerparti Cherry-ben lévő Rothschild palotában szállt meg. Ebben a luxusépületben és a körülötte elterülő hatalmas birtokon a nyári hónapokban rendszerint ismert állami vezetőket és királyokat fogadnak a több millió eurót érő, nagyméretű lakosztályokban.


Az impozáns palota ötvözi a hagyományt és a modern luxust. A fényűző, hatalmas villát sűrű növényzet és óriási évelő fenyők övezik. Noha az épületet nem könnyű megközelíteni, ennek ellenére drákói biztonsági intézkedéseket vezettek be erre az időre. Mindenütt biztonsági őrök és képzett kutyák vigyáztak az előkelő vendégekre.

 


A Rorthschild család pompás palotájában korábban is mindig menedéket talált a tragikusan elhunyt Diana hercegnő és Charles trónörökös. Maguk között "Summer Kensingtonnak" nevezték a helyet, hiszen éppen olyan elegáns és kényelmes, mint a londoni palotájuk.

A lenyűgöző kilátással rendelkező rezidencia a Korfu várostól 40 kilométerre fekvő tengerparti Cherry faluban található. Ez a terület egyike a sziget legérdekesebb helyszíneinek. Élvezetes a fehérkavicsos strand, a buja növényzet és a kristálytiszta víz. A faluban egy hagyományos kocsma is fellelhető. Az idilli táj, a csend, és az elszigeteltség ideális menekülési lehetőség a hírességeknek. Nem csoda, hogy a herceg jelenlegi feleségével is itt szállt meg.

 Charles trónörökös egyébként már lelkesen tervezgeti királysága jövőjét, noha anyja, II. Erzsébet királynő még aktív, és 91 éves kora ellenére meglepően jó egészségnek örvend. Kiszivárgott, hogy Charles királyként nem akarja, hogy a Buckingham-palota királyi rezidencia maradjon, inkább a brit monarchia üzleti jellegű központjává szeretné alakítani azt. Charles herceg és felesége, Camilla kényelmesnek találja ugyanis jelenlegi lakhelyét, a londoni Clarence House-t, amit korábban a királynő használt, ezért úgy döntöttek, hogy szívesen maradnak továbbra is ott.

A herceg úgy gondolja, hogy a palotát kereskedelmi szempontból életképesebbé teheti, ha a nagyobb teret ad a nyilvánosságnak. Napjainkban júliustól októberig látogatható a rezidencia, Charles viszont csaknem egész évben szeretné megnyitni a nagyközönségnek. Múzeumot is létesít majd anyja uralkodásának tiszteletére a hatalmas épületben. Charles herceg elképzelései szerint a Buckingham-palota a jövőben is otthont adhat az állami rendezvényeknek, valamint a diplomáciai fogadásoknak, továbbá helyet biztosít saját irodájának és a kommunikációs csapatának is.

 

 

A Rothschild-palota madártávlatból:


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz