FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

 

Az elnök vejének családja


Ivanka Trump férje, Jared Kushner az elnök legfőbb tanácsadója. Jared öccse, Joshua azonban soha nem támogatta a republikánus Donald Trumpot. Joshua Kushner ugyanis megrögzött demokrata, ennek ellenére profitál Trump elnökségéből. Jared Kushner az elnök vezető tanácsadói posztjának betöltése érdekében vagyonának jelentős részét fiatalabb testvérének adta el, a többit az anyjuk által vezetett vagyonkezelő cégbe helyezte.

Joshua a szóvivőjén keresztül kijelentette az Esquire című lapnak, hogy szereti a testvérét, és nem akart olyasmit mondani, ami zavarba ejtheti őt, de tény, hogy örök demokrataként soha nem fog Donald Trumpra szavazni. Valójában nyíltan szembe megy Donald Trumppal, sőt az elnök ellen irányuló tüntetéseken is részt vett.
A Kushner család tagjai elkötelezett liberálisok. Az elnök veje, Jared azonban tisztsége miatt hivatalból is köteles a republikánusokat támogatni. A családfő, Charles Kushner holokauszt túlélők fia, és félelmetes ingatlanbirodalmat épített New Jersey-ben. Ám 2005-ben elítélték a demokrata párt kampányának jogellenes támogatásért, adócsalásért és hamis tanúzásért. Büntetésként 14 hónapot töltött a szövetségi börtönben. Négy gyermeke közül Jared a legismertebb, hiszen Trump elnök veje lett. Ennek köszönhetően kisebbik fia, Joshua is a reflektorfénybe került. Két lányával, Darával és Nicole-lal már kevesebbet foglalkozik a sajtó.
Jared Kushner 2014-ben testvérével, Joshuával és Ryan Williams nagyvállalkozóval megalapította a "Cadre online ingatlanbefektetési platformot", (ma RealCadre LLC).
Üzleti partnereik között szerepelt a Goldman Sachs bank és George Soros milliárdos, a Demokrata Párt legfontosabb adományozója. A "Soros Fund Management" 250 millió dolláros hitelkerettel finanszírozta a vállalkozás indítását 2015 elején. Ezen nem is lepődhetünk meg, hiszen a család liberális kötődése egyértelmű. Jared Kushner, akit sápadt hercegnek becéznek bizonyos körökben, nem jelezte ezeket az üzleti kapcsolatokat 2017 januárjában, amikor a kormányzati pénzügyi adatokat nyilvánosságra kellett hozni.

Jared Kushner még 2006-ban, 10 millió dollárért megvásárolta a New York Observert, és a hozzá tartozó újságokat. Majd 2017 januárjában lemondott laptulajdonosi szerepéről, hogy vezető tanácsadói feladatot töltsön be apósa, Donald Trump elnök republikánus adminisztrációjában. Ekkor a liberális gondolkodású testvére vette át a lapcsoport irányítást. Viszont Joshua, a bátyja házasságából származó előnyöket azóta is élvezi. Joshua Kushner
egyszerűen belecsöppent a jóba. Majd, hogy kiteljesedjen az élete, hat éves kapcsolatuk után, 2018-ban feleségül vette Karlie Kloss amerikai topmodellt és üzletasszonyt.

 

 

 

 

A Kushner fivérek két lánytestvérrel is büszkélkedhetnek. Dara hozzáment David Orbach bankárhoz. Dara Kushner Orbach nem játszik szerepet a családi ingatlan üzletben, inkább a háztartást vezeti, és közös gyermekeiket neveli, általában kerüli a reflektorfényt. Nicole Kushner Meyer építész diplomát szerzett és aktívan részt vesz a család ingatlan befektetéseiben. Ráadásul Nicole férje, Joseph Meyer jelenleg az Observer Media birodalom, vagyis a Kushner lapok vezérigazgatója. 

Egy korábbi fotó arról tanúskodik, hogy a Kushnerek valószínűleg valamennyien az amerikai demokrata párt támogatói, hiszen a két fivér, Jared és Joshua együtt fényképezkedett a legnagyobb demokrata jelkép, a néhai John F. Kennedy elnök festménye előtt. Ezek után már csak arra lennék kíváncsi, miként szavazhat Jared, az elnök veje a lefüggönyözött fülkében, ahol senki nem látja? De legyünk rugalmasak! Úgy is felfoghatjuk ezt a szituációt, hogy Kushnerék ügyesek, hiszen minden oldalról védve vannak. Mindig megpróbálnak a felszínen maradni, mert ez a hatalmi játszma lényege.

Joshua és Jared Kushner John Fitzgerald Kennedyt ábrázoló festmény előtt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2020. Minden jog fenntartva
Design: C@diz