FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

Messi az offsore cégeiből gazdagodik

 

Lionel Messi barcelonai focistát egy spanyol bíróság adócsalás miatt 21 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá 2,2 millió dollárra bírságolta 2016-ban. A vád szerint az apjával, Jorge Horacio Messivel offshore cégeket használtak Belize-ben és Uruguay-ban, hogy elkerüljék a több millió dollárnyi adó befizetését. Kiderült, hogy Messi az ítélet után is igyekezett elrejteni bevételeit, noha ezt mindig cáfolta.

Még 2016-ban megjelentek a leleplező Panama Papers dokumentumok, amelyek szerint Messi továbbra is használja a panamai székhelyű Mega Star Enterprises offshore céget az adó elkerülésére. Korábban ügyvédje azt állította, hogy a társaság inaktív, de a papírok mást bizonyítottak. A híres futballista azonban nem nyugtalankodik, azóta is egyre-másra vásárolja a hoteleket.
Messi 2017-ben vett egy szállodát Barcelona közelében, 25 kilométerre a Sitges városkától és 100 méterre a strandtól, ami immár "MiM" néven működik. Az argentin származású labdarúgó tetemes összegért modernizálta az épületet. Természetesen a szálloda egyre népszerűbb, amióta a turisták megtudták, hogy Messi a tulajdonos. Reménykednek, hogy esetleg találkozhatnak a futballsztárral, hiszen a focista sok időt tölt az épületben. Főként akkor lakik ott, amikor valamilyen sérülésből próbál felépülni. A szálloda 77 szobával rendelkezik. A tetőn Sky-bár található medencével, koktélokkal és gyönyörű kilátással a Földközi-tengerre.

Messi ezt követően is tovább vásárolgatott, hiszen 2018-ban megszerezte az Ibiza szigetén található "Es Vive" szállodát is. Ibiza népszerű Figueretas strandján található az 52 szobás "Es Vive", ami tetőtéri bárral, gyógyfürdővel és luxusmedencével rendelkezik. Talán kevesen tudják, de Messi szállodájában rendszeresen meleg és leszbikus partikat is rendeznek.

Az egyre gazdagodó focista nemrég megvásárolta a négycsillagos Sea Sun Fona hotelt is S'Illotban Mallorca-sziget keleti partján. Ez Messi eddigi legnagyobb dobása, hiszen a szálloda 95 szobával és 198 ággyal rendelkezik. A mediterrán stílusú épület S'Illot homokos strandjai mellett, Mallorca Fona néven 2019-ben megnyitotta kapuit az üdülni vágyók előtt. Messi szóvivője szerint az elkövetkező télen az épületet teljesen felújítják, és ezután négy- vagy ötcsillagos szállodává válhat. A mallorcai hotel újabb névváltoztatása várható, ugyanis 2020-ban átnevezik a Messi szállodáit jelölő MiM márka névre. Egyébként jelenleg a Majestic Hotel Group működteti az argentin focista szállodáit. A futballsztár nemrég Rosotel néven létrehozott egy vállalkozást, ami a befektetéseit kezeli. Ebben a cégben Messi az elnök, testvére, Rodrigo pedig az ügyvezető.

Az ICIJ, vagyis a Vizsgáló Újságírók Nemzetközi Konzorciuma tette közzé a Panama Paperst, vagyis az adócsalókat leleplező dokumentumokat. Az  oknyomozó újságírók az életüket és testi épségüket kockáztatva bizonyították, miként kerülik el az adózást a leggazdagabbak offshore cégek segítségével. Messi machinációit is leleplezték, de a híres sztárokkal szemben a közvélemény elnéző, hiszen az elfogult rajongók csak az erényeikre figyelnek. Messi viszont cseppet sem ragaszkodó természetű, hiszen amikor problémái adódtak a spanyol kincsttárral, akkor azt nyilatkozta, hogy inkább elhagyja Spanyolországot. Messi birodalma napjainkban tovább gyarapodik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz