FŐOLDAL Milliárdos írók Művészet
 
 

A porletár milliárdos

 

 

Vlagyimir Lisin Oroszország egyik leggazdagabb embere. Az orosz acéliparmágnás karrierje elképesztő, hiszen egy szénbányában szerelőként kezdte a pályafutását, majd szépen haladt előre a ranglétrán. Két doktorátust is szerzett, folyékonyan beszél angolul, és ünnepelt kohászati akadémikus. Eredményei eloszlatták azt a nézetet, hogy a keleti milliárdosok egytől egyig műveletlenek. A professzor eddig 16 monográfiát és 150 tudományos értekezést publikált. Mindez azonban kevés lett volna ahhoz, hogy egyszerű munkásból dúsgazdag gyárossá avanzsáljon. Sok ember rendelkezik több diplomával, doktorátussal és idegen nyelvi ismerettel, mégsem lesz belőlük milliárdos. Lisin azonban úgy tűnik jókor volt jó helyen, és ezzel megalapozta a jövőjét.
Az orosz milliárdos szereti a kubai szivart, lelkes vadász és sportlövész, gyakran ábrázolják puskával. Lisin megépíttette Oroszország legnagyobb agyaggalamb lövészeti központját is, ahol kedvükre lövöldözhetnek az emberek. A magánéletéből túl sokat nem tár a nyilvánosság elé. Ám az ismert, hogy nős volt egy ideig, és három gyermek apja. Vjacseszlav 1972-ben, Dmitrij 1983-ban, Alexander 1994-ben született.

A siker titka szerinte a kemény munka, és az, hogy mindenképpen el kell kerülni a politikát. Ezzel arra utalt, hogy ha egy milliárdos politizál, akár börtönben is végezheti, mint honfitársa, Hodorkovszkij. Lássuk be, hogy állítása legjobb esetben is pontatlan, hiszen politikai hátszél nélkül soha nem tehetett volna szert hatalmas vagyonára.
Noha az egykori proletárok mindig elítélték a nemesek fényűző és sekélyes életvitelét, azonban ha tehetik, akkor ugyanúgy élnek, mint az általuk megvetett elődök.
Lisin sem kivétel, hiszen kastélyt vett Nagy Britanniában, ami egykor II. György király legidősebb fiának, Frigyes Wales-i hercegnek a tulajdonát képezte. Angliai elegáns birtoka, a ”Park Place”, valójában egy XVIII. században épült kastély, ápolt, 200 hektáros parkkal. Ez Anglia egyik legdrágább ingatlana. A birtok területe alatt barlangrendszer húzódik. Többek között két golfpálya, továbbá egy csónakház tartozik a birtokhoz, mivel közel van a Temze folyó. A sajtóhírek szerint a Skót Felfödön is van egy kastélya. Lisin székhelye azonban Moszkvában található. A proletár milliárdos mindenben hasonlítani akar a feudális mágnásokhoz.

 

Vlagyimir Lisin angliai birtoka, a "Park Place"

 


 

 


 
   
   
 
 
www.cadizmedia.hu © 2010. Minden jog fenntartva
Design: C@diz