g

e

 

Újabb tragédia a Kennedy családban

 

Korábban beszámoltunk a "Kennedy-átokról", ami évtizedek óta sújtja a családot, és halált hoz a famíliára. Nemrég ismét tragédia történt. A Kennedy dinasztia két tagja tűnt el kenuzás közben, noha abban az időszakban éppen karanténban kellett volna tartózkodniuk a koronavírus miatt. Idén áprilisban a hajdani igazságügyminiszter, a néhai Robert Kennedy legidősebb lányának, Kathleen Kennedy Towsendnek a gyermeke és unokája eltűnt. Maev Kennedy McKean újságíróként dolgozott a The Guardian című lapnál. Maev a férje, és három gyermekük - Gideon (8), Toby (2) és Gabriella (7) -  társaságában  önkormányzati karanténban töltötte napjait a koronavírus miatt. A 40 éves nő az édesanyja Maryland állambeli vízparti ingatlanába, Shady Side-ba kvártélyozta be magát a családjával. A közelmúltban Maev és fia, Gideon kenuba szálltak, és a folyón evezve elhagyták a térséget, de egyikük sem tért vissza a kalandból. Egy ideig a parti őrség, a rendőrség és a tűzoltók kitartó keresése sem hozott eredményt. Végül néhány nap múlva megtalálták a holttesteket. Mindez megrendítette a famíliát.

John Fitzgerald Kennedy (JFK) demokrata elnök ellen 1963-ban elkövetett merénylet óta, az ünnepelt amerikai dinasztia tagjait számos tragédia sújtotta. Öccse, Robert Kennedy egykori igazságügyi miniszter 1968-ban megnyerte a kaliforniai előválasztást, de nem sokkal a bejelentést követően lelőtték, akárcsak bátyját. A néhai Kennedy elnök fia, John, valamint felesége és sógornője repülőgép szerencsétlenségben vesztette életét. Robert Kennedy egyik fia, a 28 éves David kokain-túladagolásban halt meg egy floridai szállodában, még 1984-ben. Robert másik unokája, a csinos Saoirse Kennedy Hill pedig egy éve, 2019 nyarán hunyt el szintén kábítószer fogyasztás miatt, hogy csak néhányat említsünk a számos eset közül.

A Kennedy családdal kapcsolatban emlegetett átok lényegében nem más, mint a túlzott kockázatvállalás. A sikeres dinasztia tagjai rendre áthágják a szabályokat, emiatt számtalan tragédia árnyékolja be sorsukat. A merész kockáztatás híressé és gazdaggá tette a famíliát, de halált és veszteségeket is okozott.

Itt még együtt mosolyog boldogan az egész McKaen család:

r

 

 

Archívum Kapcsolat