FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

q

Te is lehetsz szuperhős!

 

Borzongj és élvezd a lebegést! Tom Cruis használta elsőször a Fly4Real kültéri szimulátort a Mission Impossible: Fallout-ban a mutatványainál, amit ma már bárki kipróbálhat Spanyolországban. Idén májusban ugyanis megnyílt az első szabadtéri, különleges szimulátor. A malagai Campillos községben lévő KartCenterben vehető igénybe ez a szolgáltatás. A borzongást kedvelőknek egy levegőoszlop lehetővé teszi, hogy ejtőernyő nélkül repülhessenek, és megtapasztalhassák a szabadeséshez hasonló fantasztikus élményt.
Kedvcsinálóként említem, hogy a vállalkozó szelleműek már 52 euróért, 2 percen keresztül lebeghetnek 24 láb magasban. Ha valaki 100 eurót fizet, akkor már 72 láb magasra emelkedhet, és 6 percet tölthet a levegőben. A legjobb ajánlat mégis a ProFlyer csomag, amikor a Thrillseeker (borzongáskedvelő) 400 euróért 30 percig élvezhetik a lebegést.

w

Természetesen szakképzett oktatók készítik fel az érdeklődőket a kalandra, és megfelelő felszerelést is adnak a mutatványhoz. Ráadásul a KartCenter nem más, mint Andalúzia leghosszabb gokart pályája, így autózással kiegészítve egy izgalmas napot tölthetnek el a látogatók.

Mint ismeretes a 19-dik századi aerodinamikai kutatások eredményei a mesterséges szélcsatornák. Ezek azonban akkor még kizárólag vízszintesen működtek. A NASA 1940-ben fejlesztette ki az első függőleges szélcsatornát. Azóta jött létre a ma használatos szuper megoldás, ami sokak érdeklődését felkeltette. Jó lenne hasonlót működtetni a Balatonnál is.

A malagai gokart pálya:

e

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz