FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

Kuzinok!


Marx, Heine és a Rotschildok

 

Karl Heinrich Marx 19. századi politikai ideológust, újságírót és közgazdászt (1818-1883) tartják felelősnek a felforgató szocialista mozgalomért, mivel a tanai bajba sodorták a Kelet-európai államok lakóit. Marx egyébként a Rothschildok unokatestvére, és ügynökként is dolgozott. Marx nagymamája, Nanette Salomon Barent-Cohen gazdag amszterdami családból származott, és unokatestvéréhez, Nathan Mayer Rothschildhoz ment feleségül. Ez tehát a rokoni háttér.

A Rothschild-kapcsolat más módon is megmutatkozik, hiszen a "Bund der Gerechten" (később Kommunista Szövetség), a kommunista párt elődje fizette Marxot a Kommunista Kiáltvány megírásáért, amit valójában a Rothschildok finanszíroztak. Karl Marx és a Rothschild dinasztia összekapcsolása - a Barent-Cohen közös őseik által - jól ismert Amszterdamban.

Karl Heinrich Marx 1818. május 5-én született a poroszországi Trierben, Hirschel Mordechai és Henriette Pressburg házasságából. Marx eredeti neve Chaim Hirschel Mordechai. Marx a talmudi rabbik leszármazottja. A napóleoni háborúja idején apja, Hirschel Mordechai szabadkőművessé vált 1813-ban, csatlakozott az osnabrücki Loge L'òtoile anséatique-hoz (The Hanseatic Star). A háború után látszólag megtért lutheránusként, vagyis "asszimilálódott" polgári liberálisnként illeszkedett be a porosz társadalomba. Gazdag embernek számított, hiszen többek között moselle-i szőlő ültetvényeket is birtokolt.

Karl Marx jól házasodott. Feleségül vette a gazdag porosz családból származó Jenny von Westphalent 1843-ban, akinek testvére Ferdinand, porosz belügyminiszterként dolgozott 1850-1858 között és hatalmas kémhálózat működtetett. Háttérinformációk szerint Marx is rendőrségi kémként dolgozott az akkori porosz kormánynak.

Marx Londonba költözött 1849-ben, és Dean Streeten élt. Mentora, Mózes Hess utasítására, létrehozott egy elméletet, az úgynevezett marxizmust. Friedrich Engels-szel együtt felkérést kaptak, hogy írják meg a Kommunista Kiáltványt. Legismertebb munkája azonban a Das Kapital, vagyis "A tőke", amelyben nem említi, hogy az unokatestvérei, a Rothschildok nyomtatják a pénzt és minden jelentős nemzetközi ügyletben részt vállalnak. Karl Marx a kommnizmusról, ateizmusról, proletárhatalomról gyártotta teóiráit, és eközben fényűzésben, kapitalistaként élt.

Heinrich Heine és Marx a Pressburg családi ősei révén rokonok, így a Rothschildokkal is. A távoli unokatestvérek kapcsolatot tartottak egymással. A nagy német költő Moritz Daniel Oppenheim néven láttta meg a napvilágot 1831-ben. Heine gyakran vendégeskedett bankár rokonainál. Kedvelték szellemességét és elmésségéért. A költő azonban nem mindig rejtette véka alá a véleményét, eképpen írt James Rothschildról: "Korunk istene a  pénz, és Rothschild a prófétája."

Egyik alkalommal James Rothschild báró díszvacsorát adott a gazdag bankár barátainak, ám Heinét nem hívták meg a lakomára. Amikor azonban a desszertre került a sor, a báró átküldte inasát a költőért, hogy őt is szívesen látják egy kávéra. Titokban azt remélték, hogy sziporkáival elszórakoztatja az egybegyülteket. Heine azonban csak válaszlevelet küldött, amiben ez állt: "Mr. le Baron nekem az a szokásom, hogy ahol a vacsorámat elköltöm ugyanott iszom meg a kávémat is." A történet és az idézet Frederic Morton "Rothschildok" című könyvéből származik. Látszik, hogy a gazdag kuzin nem kényeztette el Heinét.

Ismernünk kell a háttérkapcsolatokat, hogy ma tudjuk kik a világ legnagyobb bábjátékosai, akik napjainkban is hatnak életünk alakulására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz