Archívum Kapcsolat

 

q A Grimaldi-ház egykori száműzöttje ma gazdasági attasé

 

 

A néhai monacói uralkodó, Rainier herceg húga, Antoinette a saját fiát, Christian de Massy bárót akarta egykor trónra juttatni. Rainier ebben az időben már feleségül vette Grace Kelly amerikai filmsztárt, de még nem születtek meg a gyermekeik. A sikertelen puccskísérlete után Antoinettet és családját száműzték Monacóból.

w

 

Antoinette hercegnő fiát, Christian de Massyt nem rázták meg az események. A több nyelven beszélő férfi elégedetten utazgatott a világban, sportolt és négyszer házasodott. Első kapcsolatából egy lánya született. Legutoljára pedig Cécile Gelabale-t vette feleségül, aki a karibi Guadeloupe-ban, egy francia tengerentúli térségben látta meg a napvilágot, 1968-ban. A báró örökbe fogadta Cécile előző házasságából származó fiát, Brice Souleymant. Közös gyermekük, Anthony de Massy már felnőtt, 23 éves és apjához hasonlóan aktívan sportol.

r

 

A trónra törő Antinette hercegnő már 2011-ben elhunyt. A sértett Rainier herceg és felesége, Grace Kelly ugyancsak halott, és fiúk, II. Albert, Monaco uralkodója viszont nem tart haragot a történtek miatt. Unokatestvére, a 71 éves Christian de Massy, a Grimaldi Ház tagja, jelenleg a washingtoni Monacói Nagykövetség gazdasági attaséja. A tisztségre II. Albert herceg nevezte ki 2010-ben. Jelenleg Massy báró az idejét megosztja Washington DC, valamint Miami és Monte Carlo között.
Felesége, a csinos 52 éves Cécile de Massy igyekezett beilleszkedni az uralkodói családba. Cécile is kapott tisztségeket Monacóban, hiszen a thaiföldi boksz, és más harci sportrendezvények elnöke, valamint alelnöke számos egyéb szervezetnek.

e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.cadizmedia.hu © 2020. Minden jog fenntartva

Design: C@diz