FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


d

 

 

 

 

 Maxwell médiacézár lányát bűnrészességgel vádolják

 

Ghislaine Maxwellt, a nemrég öngyilkosságot elkövetett Jeffrey Epstein milliomos közeli munkatársát is a szexuális emberkereskedelemben való bűnrészességgel vádolják. A néhai Robert Maxwell médiamogul legfiatalabb gyermeke, Ghislaine ellen nemrég bírósági eljárás indult. Több mint egy évtizeden át Epstein szoros köréhez tartozott. Állítólag egy ideig romantikus párkapcsolatban éltek, de később is erős kötelékben maradtak. A vád szerint Ghislaine fiatal lányokat szervezett be az Epstein által rendezett titkos partikra, amelyeken befolyásos, híres emberek (Bill Clinton, Andrew herceg stb.) vették igénybe a lányok szolgálatait. A letartóztatott Epstein a hivatalos jelentés szerint felakasztotta magát börtönében.
Ghislaine életében nem ez az első öngyilkossági eset. Már majdnem 30 év telt el azóta, hogy apja, a 68 éves médiacézár, Robert Maxwell vízbe zuhant 15 méteres jachtjáról a Kanári-szigetek közelében. Még ma is vita tárgya, hogy öngyilkosság történt-e vagy az izraeli hírszerző ügynökség, a Moszad rendelte el meggyilkolását. Kicsit elbizonytalanította az embereket az a tény, hogy temetését Izraelben tartották, majdnem állami tisztelettel, amelyen Jichak Shamir, akkori miniszterelnök és Chaim Herzog elnök is részt vett. Ezt a kétes hírű üzletembert Jeruzsálemben, az Olajfák hegyén temették el. Egyes vélekedések szerint Maxwell öngyilkos lett, a gyermekei szerint azonban ez elképzelhetetlen, inkább balesetre gyanakodtak. A brit külügyminisztérium azt feltételezte, hogy Maxwell több titkosszolgálatnak is dolgozhatott. John Major munkáspárti miniszterelnök azt mondta, hogy Maxwell értékes betekintést adott neki a Szovjetunióról az 1991-es puccskísérlet idején. Robert fényűző életet élt, helikopteren járt, kastélyban lakott, szórta a pénzt számolatlanul.

Tekintsünk egy kicsit a múltba. Robert Maxwell, Ján Ludvík Hoch néven született egy csehszolvák faluban, ami ma Ukrajna része. Tizenéves korában elmenekült a náci megszállók elől Franciaországba. A holokauszt idején elvesztette szüleit, négy testvérét és családjának több tagját. Miután csatlakozott a száműzetésben lévő csehszlovák hadsereghez, az Egyesült Királyságba evakuálták. Élete során sokat fektetett be Izraelben lévő kiadói, gyógyszeripari és számítógépes vállalataiba. A háború után ismét megváltoztatta a nevét, így lett Ian Robert Maxwell. A cseh menekültből médiamogullá avanzsált férfi a Mirror lapcsoport tulajdonosává vált, hihetetlen gazdagságra tett szert, amelynek eredetét ma is homály fedi. Nagy családot alapított. Kilenc gyermeke közül Michael 23 évesen halt meg, miután több évet kómában töltött egy autóbaleset után. Karina lánya három esztendősen leukémiában hunyt el. A gyerekeit egyébként távoltartotta a nyilvánosságtól és a kameráktól.

Ghislaine közvetlenül apja halála után, 1991-ben költözött az Egyesült Államokba. Robert Maxwell vagyonából megmaradt pénze és hírneve lehetővé tette, hogy belépjen az elit társadalomba. A sajtócézár fiai megpróbálták a hatalmas médiavállalkozást együtt tartani, de kudarcot vallottak, amikor kiderült, hogy az elhunyt Maxwell korábban több millió dollárt lopott el saját társaságainak nyugdíjalapjaiból, így a birodalom összeomlott. A romokon a gyermekei megpróbáltak újra talpra állni.

Epstein mellett Ghislaine Maxwell képes volt újraéleszteni az általa áhított luxuséletmódot. Ismét dőlt a pénz, és fényűzően élhetett. Bekerült az úgynevezett amerikai elitbe. Ghislaine, aki állítólag kiskorú lányokat vásárolt a szexuális emberkereskedéssel vádolt Jeffrey Epsteinnek és ismert, befolyásos férfi vendégei számára, részt vett 2018-ban egy exkluzív tábortűz-rendezvényen, amelyet a világ leggazdagabb embere, az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos rendezett. Mindez bizonyítja, hogy a hölgy valóban a legmagasabb körökben forgott. Epstein halála után több feljelentés érkezett ellene a hatóságokhoz, és úgy tűnt, hogy bíróság előtt felel majd cselekedteiért. Maxwell azonban tagadta a vádakat. Egyes sajtóorgánumok szerint jelenlegi tartózkodási helye is ismeretlen.

William Barr főügyész azt mondta, hogy a kormány folytatja vizsgálatát a lehetséges bűnelkövetőkkel szemben. Azt is elrendelte, hogy derítsék ki, hogyan ölhette meg magát Epstein a New York-i börtönben, ahol őrizetben tartották, miközben állítólag szoros megfigyelés alatt állt. Két őr ellen már vádat emeltek, akikről kiderült, hogy nem őrködtek szabályosan. A szolgálatban híreket és reklámanyagokat böngésztek, majd úgy tűnt a videófelvételen, hogy alszanak az íróasztalnál. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy mulasztást követtek el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz