g


A monacói hercegné beteg
Tavaly decemberben kiderült, hogy Albert monacói uralkodónak állítólag létezik egy harmadik eltitkolt, házasságon kívül született gyermeke is. Egyes vélemények szerint Charlène  hercegné emiatt menekült vissza idén tavasszal a hazájába, Dél-Afrikába. A People magazin szerint május óta a 43 éves egykori sportoló súlyos fül-, orr- és torokfertőzéssel küzd. Eddig háromszor műtötték, és emiatt egyelőre nem térhet vissza Monacóba. 

Albert herceg nemrég Dél-Afrikába repült közös ikergyermekeik, Jacques és Gabriella társaságában, hogy meglátogathassa beteg feleségét. Ekkor Charlène  az egész családról megjelentett fotókat a közösségi portálon. A hercegné a képeken nagyon vékonynak és haloványnak látszott, de boldogan ölelte magához gyermekeit. Egy ideig úgy tűnt, hogy az állapota javul. Szeptemberben azonban ismét rosszul lett és álnéven vitték be a ballitói Netcare Alberlito Hospital klinikájára. Egyesek úgy vélik, hogy a Charlène valódi betegsége a torokfertőzésnél kissé bonyolultabb lehet, hiszen a haját is le kellett borotválni.

Albert hercegnek két gyermeke született már, mielőtt Charlène-vel házasságot kötött. Emiatt a szépséges ara közvetlenül az esküvő előtt is elhagyta Monacót és visszatért hazájába. A sajtóorgánumokban akkor, arról pletykáltak, hogy nem akar férjhez menni a herceghez a törvénytelen utódok miatt.
Albert legidősebb házasságon kívül született gyermeke, Jazmin 1992-ben látta meg a napvilágot. A lány édesanyja, Tamara Rotolo ingatlanügynök. Végül hosszas huzavona után 2006-ban, majdnem 16 éves korában Albert herceg elismerte saját gyermekeként. A 29 éves Jasmin Grace Grimaldi egyébként színésznő és énekesnő az Amerikai Egyesült Államokban.

Albert monacói herceg törvénytelen fia, Alexandre Grimaldi-Coste nemrég ünnepelte a 18-dik születésnapját. A fiú 2003-ban született Párizsban. A 63 éves II. Albert uralkodó megerősítette, hogy valóban Alexandre biológiai apja, anyja pedig Nicole Coste, az Air France egykori légi kísérője, Togóból. Az apasági nyilatkozatot közvetlenül a herceg trónra lépése előtt tette közzé az ügyvédje még 2005-ben, Franciaországban. A fiú Londonban lakik édesanyjával, de már látták többször a nagy családi eseményeken Monacóban is. A Monte Carlótól távol élő fiatalember most modellkedik, de állítólag egyetemre készül. A hírek szerint apjával jó a kapcsolata. Tény, hogy sem Jazmin, sem Alexandre nincs a monacói trónöröklés sorában, mivel szüleik soha nem házasodtak össze.

A két botrányt követően Albert 2011 júliusában feleségül  vette Charlène Wittstock dél-afrikai olimpiai úszót. A hercegi párnak 2014 decemberében ikrei születtek, Jacques és Gabriella. A törvény szerint a helyes kis Jacques herceg a trónörökös.
Az évek során úgy tűnt, hogy elcsitul az uralkodói pár közötti feszültség. Ám 2020 decemberében újabb pletyka kapott szárnyra. Ezúttal egy brazil nő állítja, hogy 15 éves lányának Albert herceg az édesapja. A nemrég felbukkant újabb, állítólagos törvénytelen gyermek a hírek szerint 2005. június 4-én született. A hölgy egyelőre névtelen akar maradni, de apasági tesztet követel, amit a monacói uralkodó eddig megtagadott.
A legújabb botrány után nem sokkal Charlène  elhagyta Monacót és Dél-Afrikába repült, ahol nyilatkozata szerint a jótékonysági alapítványainak ügyeivel foglalkozott, majd rosszra fordultak a dolgok. A hercegnét kórházba szállították és rövid időn belül három műtéten esett át. A Daily Mail szerint jelenleg az egészségi állapota stabil. A betegség miatt a hercegnő visszatérése Monacóba egyelőre távoli lehetőségnek tűnik. Bizonyosan több hónapot tölt még Dél-Afrikában, ahol továbbra is a felépüléséért fáradoznak az orvosok. 

 

 


 

 

 Archívum Kapcsolat