FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

Meghan Markle és az anglikán egyház

 

Miért kellett Meghan Markle-t megkeresztelni az anglikán egyház szertartása szerint, mielőtt Harry herceghez kötötte az életét? 
Ha angol király, vagy királyné akarsz lenni, akkor lehetsz zsidó, muzulmán, buddhista vagy ateista, de nem lehetsz katolikus. Igaz az ifjú párnak semmi esélye az uralkodóvá válásra, hiszen Charles herceg a trónörökös, fia William pedig a második helyen áll az öröklési rendben. Ráadásul William három utódjának köszönhetően nem valószínű, hogy Harry hercegre és felesége valaha is trónra kerülhetne. Ettől függetlenül a királyi család minden eshetőségre felkészült.

Az 1701-es letelepedési törvényt úgy alkották meg, hogy biztosítsa a protestáns utódlást a brit trónon. Mint ismeretes VIII. Henrik király 1530-ban lázadt fel a katolicizmus ellen, és létrehozta az anglikán egyházat, amelynek a mindenkori brit uralkodó a feje. Ennek a törvénynek köszönhetően 2013-ig egyik örökös sem házasodhatott katolikus hitűvel. Most ezt a megkötöttséget feloldották, de uralkodóvá nem válhat az a hercegi pár, aki katolikus vallású, sőt utódaik sem kerülhetnek a trónra. Markle apja holland-ír gyökerekkel is rendelkezik, és Meghan katolikus iskolába járt. Ezért kellett az anglikán keresztséget felvennie még a házasságkötés előtt.

Markle elég sok tekintetben eltért egyébként az eddigi aráktól. Meghan az első afroamerikai a királyi családban, aki ráadásul ír katolikus is, valamint házas is volt már korábban. Amennyiben Meghan Markle nem tért volna át, akkor az első házassága még érvényes volna, hiszen a katolikus vallás nem ismeri a válást. A nemzeti aglikán egyházhoz való csatlakozásával elhárult minden akadály az esküvő elől. Ennek köszönhetően a házaspár ma már Sussex boldog hercege és hercegnője.

Meghan Markle:

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz