g

e

Meloni a magánszférájában nem akar férfiasan
viselkedni


A Times magazin szerint az olasz Giorgia Meloni már azon 20 személy közé tartozik, akik megváltoztathatják a világot. Meloni az egyetlen nő a földkerekén, aki egyszerre vezet egy európai pártcsaládot és egy olasz pártot. A politikusnő emellett anya és párját szerető fiatal nő.

Nemrég Melonit, a Fratelli d'Italia (Olasz testvérek) vezetőjét elnökké választották az Európai Konzervatívok és Reformerek, ami több mint 40 pártot tömörít. Új tisztsége a korábbinál nagyobb teret kínál politikai céljai megvalósításához. Meloni úgy gondolja, hogy az Európai Bizottság politikája túlságosan balra tolódott. Kritikus, de nem előítéletes az EU jelenlegi struktúrájával szemben, és meg akarja védeni a szuverenitást, a határokat, az identitást, a család intézményét, valamint az emberek biztonságát.

"Nem találtunk ki semmit. Ezt a modellt, a nemzetek szövetségét képzelték el Európa alapító atyái, többek között az egykori francia elnök, Charles de Gaulle." Giorgia szerint Európában, "mint ahogyan Orbán írta", bátor emberekre van szükség. Nem titkolja, hogy szeretné meghívni a magyar miniszterelnököt és pártját az európai konzervatívok pártcsaládjába.
Giorgia Meloni még csak 43 éves, de komoly múlttal rendelkezik. Már 31 évesen ifjúsági miniszterként dolgozott Silvio Berlusconi negyedik kormányában. Majd 2012-ben megalapította a Fratelli d'Italia-t, amelynek országos elnöke, és ma a harmadik legjelentősebb olasz párt. Matteo Salvinivel való szövetségéről Giorgia Meloni azt nyilatkozta, hogy "álláspontunk kompatibilis, de nem azonos." Ettől függetlenül maximálisan támogatja Matteo Salvinit.

A fiatal politikus magánélete meglehetősen bonyolult. Andrea Giambrunot sokan Giorgia Meloni "férjének" tekintik, valójában azonban a barátja, akivel évek óta együtt él Rómában. Annak ellenére, hogy Meloni a hagyományos család híve, még nem kötöttek házasságot, noha 2016-ban megszületett a kislányuk, Ginevra. Giambruno kijelentette, hogy nem hívő, és egyelőre még nem gondol a házasságra. Ráadásul azt is bevallotta, hogy nem a konzervatívokra szokott szavazni, hanem a baloldalra.

fAndrea Giambruno 1981-ben született, vagyis 4 évvel fiatalabb, mint Giorgia, ez a korkülönbség azonban soha nem okozott gondot, sőt észre sem vehető. Giambruno filozófia szakon végzett, ezután a szórakoztató világban kezdett dolgozni, és televíziós szerző lett.
Giorgia többször is nyilatkozott arról, hogy korábbi kapcsolataiban a férfiak, nem bocsátották meg neki a politikai szerepvállalását és sikereit. Andreával soha nem volt ilyen problémája, nyilatkozta a Chi hetilapnak. Mindig derűs, diszkrét és szeretettel támogatja Melonit. Kezdetben csak hétvégeken látták egymást, és sajnos ma sem könnyű összeegyeztetni menetrendjüket.

Ráadásul az elmúlt években Melonit zaklatta egy Raffaele Nugnes nevű férfi, aki azt állította, hogy Giorgia lánya valójában az övé, és mesterséges megtermékenyítéssel született. Azzal az abszurd történettel állt elő, hogy a politikus nő egyszerűen elvette tőle a gyereket. Fenyegetőzött, hogy előbb-utóbb eljön Ginevráért, és magával viszi. Meloni természetesen a bírósághoz fordult. Tavaly a meghallgatás végén Meloni ügyvédjének, Urbano Del Balzónak a kérésére a bíróság pszichiátriai vizsgálatot rendelt el, hogy kiderüljön Nugnes mennyire veszélyes a társadalomra. Andrea Baldi professzor szerint a vádlott erősen csökkent belátási képességgel rendelkezik, és téveszmében szenved, tehát veszélyes. 
- Féltem a lányomat, aki még csak 3 éves. Éjszaka nem alszom nyugodtan a fenyegetések miatt, amelyeket ez az ember a Facebookon keresztül okozott nekem. Gyakran nem lakom otthon, és a sokat szorongok - nyilatkozta annak idején Meloni.
A politikusnő különleges óvintézkedéseket tett, mert a bébiszitter már nem bizonyult elegendőnek a lánya felügyeletéhez, aki a fenyegetések miatt soha nem maradhat egyedül. Most talán megnyugodhatnak végre.

Meloni fiatal kora ellenére már 25 éves politikai tevékenységet tudhat maga mögött. Azzal, hogy az európai konzervatívok pártcsaládjának vezetőjévé választották, kilépett a világpolitika színterére. Giorgia Meloni bátor, kemény, karizmatikus vezető. Giorgia elmondta, hogy a magánszférájában azonban nem akar férfiasan viselkedni, sőt szereti, ha megvédik és kényeztetik.


Archívum Kapcsolat