FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 


 

Lakodalom, bírság és fényűzés

 

 

 

Lionel Messi megnősült, vidáman él pompás házaiban, miközben elítélték adócsalásért. Mozgalmas élete a nyilvánosság előtt zajlik.

A spanyolországi Legfelsőbb Bíróság nemrég Lionel Messire 21, apjára, Jorge-ra 15 hónapos börtönbüntetést szabott ki adócsalás miatt. A határozat szerint fiktív társaságok segítségével elkerülték a spanyol jövedelemadókat. A Legfelsőbb Bíróság megerősítette, hogy a játékosnak 2,1 millió eurós bírságot kell megfizetnie. Az apjára kiszabott pénzügyi szankciót 1,6 millió euróról 1,3 millió euróra csökkentették. A bírói döntés Lionel Messi szabadságát egyáltalán nem veszélyezteti, mivel Spanyolországban a 24 hónapnál rövidebb ítéletekre nem szabnak ki letöltendő börtönbüntetést, ezért a labdarugót próbaidőre bocsátották.

Úgy tűnt, hogy a 30 éves Lionel Messit nem zavarta túlságosan a jogi procedúra, hiszen eközben nemrég világraszóló lakodalmat ült szülővárosában, az argentínai Rosarióban. A labdarúgó szupersztár elvette gyermekkori szerelmét június 30-án. A szépséges, 29 éves Anatonella, Messi közeli barátjának az unokatestvére, és már fiatal koruk óta szoros kapcsolatot ápoltak. Messi alsó középosztálybeli környezetben nőtt fel két testvérrel együtt. Apai ágon ősei az olaszországi Ancónából származnak. Az argentin labdarugó 2000-ben költözött Európába, azóta spanyol állampolgár. Ötször kapta meg az aranylabdát 2009 és 2016 között.

 

 

Antonella Roccuzzóval kötött házasságáról Messi nem döntött sem gyorsan, sem könnyen, hiszen a párnak már két fia született azóta, hogy élete párja Roccuzzo Barcelonába települt. Thiago 5, Mateo pedig már 2 éves. Leo Messi a családjával többnyire barcelonai villájában és pompás új öko-kastélyukban lakik. Messi felkérésére Luis de Garrido építész focira emlékeztető fantasztikus épületet tervezett, kifejezetten az argentin futballsztárnak.

 

Az épület 22 mérföldre található Barcelonától, a Castelldefels területen, kilátással a katalán hegységre, egy olyan mezőre épült, mint egy futballpálya. A hatalmas henger alakú zöldház tetőtéri kertjét buja növényzet fedi. Az ökoház 35 km-es területen áll. Az élet ideális ebben a hangulatos, zöld villában. A ház madártávlatból pontosan úgy néz ki, mint a tipikus, hatszögletű síkidomokból álló futball. A tetőt részben fűvel, részint háromszög alakú rácsos üvegtükörrel fedték le, amely szabadon mozogatható a házon, hogy tetszés szerint nappali fénnyel árassza el a villát. A ház hátsó oldala egy hatalmas, csodálatos medencével találkozik, amely egy csillogó márványpadlón épült.

 

Becslések szerint a ház tervezésének és építésének költsége 7 millió euró, de egy olyan játékosnak, akinek nettó értéke 230 millió euró, ez nem jelent problémát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz