FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 
Milliárdosok migrációja

 

 

A leggazdagabbak is folyton vándorolnak a világban. Mindig odamennek, ahol a legjobban kényeztetik őket. Mostanában, a Brexit miatt sokan elhagyták egykori kedvenc célpontjukat, Londont. Manapság a vagyonosok szívesebben költöznek az Egyesült Államokba, Ausztráliába, az Egyesült Arab Emírségekbe és Portugáliába vagy Svájcba.

Az adatok szerint 2017-ben mintegy 5000 dúsgazdag hagyta el Londont, főként olyanok, akik legalább egymilliárd dollárral rendelkeznek. Óvatosságból más országokba telepítik üzleti tevékenységeiket, sőt sokan lakóhelyet is változtatnak. Az elmúlt évtizedekben az Egyesült Királyságot kedvelték legjobban a világ milliárdosai, ezért helyezték oda üzleti vállalkozásaikat, és ott vásároltak pompás ingatlanokat. Most azonban fordult a kocka.

Adódik a kérdés, hogy miért is menekülnek el manapság Londonból? Kiderült, hogy a gazdag lakosságot zavarja az egyre növekvő bűnözési szint és a szaporodó vallási feszültségek. Különösen Londonban frusztrálta ez a változás a nemzetközi elitet. Az is gondot jelentett számukra, hogy az Egyesült Királyságban hagyományosan magas az örökösödési adó. Továbbá az újjonan bevezetett adófajták, amelyek az Egyesült Királyságban lakóhellyel rendelkező külföldiekre vonatkoznak, szintén kedvezőtlenül hatottak. Egyre bonyolultabbá vált a betelepedés, és rendkívül módon megdrágultak az ingatlanok is. Emiatt a szupergazdag migráció új, biztonságos és kedvezőbb célállomásává vált például Ausztrália és az Egyesült Államok. De jelenleg még az Egyesült Arab Emírségekben is meglehetősen sok az egy négyzetméterre jutó milliárdosok száma. Az "AfrAsia Bank Global Wealth Migration Review" adatai szerint körülbelül 88.700 milliomos él az országban, míg 2016-ban csak 80.600-et számláltak. Ez az ország teljes lakosságának 1 százalékát teszi ki, és ez lényegesen nagyobb, mint a szaúd-arábiai, a katari vagy ománi milliomos közösség.
Mindez azt bizonyítja, hogy a legszegényebbeket és a leggazdagabbakat jellemzi a migráció. A nehéz helyzetű emberek a jobb életkörülmények miatt, a legjobb módúak viszont a még több haszonért vándorolnak országról-országra.
Csak a középosztály stabil, és nem települ át mindig más államba. nem váltogatja folymatosan a lakóhelyét.

Milliomos életstílus Dubajban:

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz