FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

Johnny Depp megsérült a Minamata forgatásán

 

 

Johnny Depp amerikai színész (55) nemrég a „Minamata” című filmet forgatta Montenegróban, amelynek  főszerepét játssza. A szerb lapokban megjelent, hogy a színész véletlenül megsérült a nyakán, és emiatt kórházba szállították. Közvetlenül a baleset után  Renata Bergam-Grandis, a risani kórház vezetője adott tájékoztatást az esetről. A sztár konkrét sérüléseiről nem árult el részleteket, de annyit igen, hogy a színész az orvosi segítség után tovább folytatta a munkáját. 
Johnny Depp a filmben a híres fotóst, W. Eugene Smith-t alakítja, aki a hetvenes években a Life Magazine megbízásából Japánba utazott, hogy dokumentálja a Minamata-botrányt. A partmenti faluban egy idegrendszeri betegség terjedt el az 1950-es években, amit a Chisso vegyipari üzemből a tengerbe jutott metil-higany okozott. A környezeti katasztrófáért felelős társaság ellen kártérítési pereket indítottak a betegség áldozatai. Azóta megállípották a Chisso elnökének és vezetőinek büntetőjogi felelősségét. Végül 1996-ban, néhány kivétellel, a perek is lezáródtak, de a teljes kárfeltárás a mai napig tart.

A W. Eugene Smith fotós nemcsak a Minamata-tragédia dokumentálásról híres, hanem a II. világháborús tudósításairól és fotósorozatairól is. A filmet Japánban Szerbiában és Montenegróban forgatják.

 

 


 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz