FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 
A Mövenpick szigete 

 

 

 

A Maldív-szigetek egyikén álomszép üdülőkomplexumot hoz létre a Mövenpick Hotels & Resorts. Ennek formátuma éppen olyan lesz, mint a jól ismert Mövenpick jégkrémé, és ez a terveken is jól látható. 

Az épülő "Mövenpick Resort & Spa Kuredhivaru Maldív" lényegében a Kuredhivaru szigeten, a csodálatos, érintetlen Noonu Atoll közelében helyezkedik majd el, a szinte érintetlen nemzeti park régióban. A 105 lakásos üdülőhelyet a tervek szerint 2018 második negyedévében nyitják meg. A világhírű Mövenpick cég szigete modern trópusi üdülőhelyként működik majd, ahol 33 parti és 72 víz feletti villa épül. A tervek szerint valódi luxusrejtekhely készül itt a világ jómódú polgárainak, legalábbis ezt nyilatkozta Andrew Langdon fejlesztési igazgató, aki egyébként az Ázsia Mövenpick Hotels & Resortsnak alelnöke is egyben.


A Maldív-szigetek népszerűsége folyamatosan növekszik. Az első Marine Nemzeti Park (MNP) kilenc lakatlan szigetet foglal magába, közismert nevén Edu Faru, ami motorcsónakkal körülbelül 15 percre található az üdülőhelytől. A népszerű Rock and Orimas Thila merülő helyek is elérhetők egy könnyű csónaktúrával. A csodálatos "Noonu Atoll" gazdag tengeri világa kiváló búvárkodási lehetőségeket kínál, de számos más fürdési és sportolási lehetőség is nyílik. Az exkluzív vendégeket egy szuperjacht, egy kisméretű tengeri kutatóközpont és saját kikötő várja.

A finom kulináris élmények hozzátartoznak majd a Mövenpick nyaraláshoz. Öt egyedi étkezési lehetőség mellett egy barátságos, egész nap nyitva tartó különleges tengeri étterem, grillbár és privát étkező várja a vendégeket. Az üdülőhelyen működik majd egy üzletközpont, könyvtár és kiskereskedelmi butik, hogy a vendégek gondtalan pihenhessenek.

 

 

Emlékezzünk meg arról is, hogy Ueli Prager, egy svájci szállodatulajdonos fia nyitotta meg egykor Zürichben az első Mövenpick éttermet. A tehetséges üzletember 95 évesen, 2011-ben halt meg. A vendéglátás középpontjában a gasztronómia, a szálloda, a bor és a prémium márkás termékek forgalmazása állt. A Mövenpick ma már egy globális holding társasággá nőtte ki magát. A Mövenpick jelen van Európában, a Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában és Észak-Amerikában.  Az üzleti csoport több mint 20.000 embert foglalkoztat világszerte.
Érdekesség, hogy az alapító, Ueli Prager még életében eladta céget. Jelenleg a dúsgazdag svájci Finck család a fő tulajdonosa, és a fiatal Luitpold von Finck irányítja a nemzetközi holdingot.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz