FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 


 

Grace Mugabe gyémántgyűrűje

 

Robert Mugabe, zimbabwei elnök felesége, Grace 1,35 millió dolláros gyémántgyűrűt rendelt házassági évfordulójuk szerény megünneplésére. Jamal Joseph Ahmed libanoni üzletember azonban mindössze egy 30 ezer dolláros gyűrűvel jelent meg, amit a hölgy nem vett át. Az ügy a bíróságon folytatódik jelenleg is. Grace Mugabe a tárgyaláson azt mondta, hogy 2015-ben előre fizetett a legalább 100 karátos gyémántgyűrű szállításáért, de mivel nem kapta meg, szeretné birtokba venni Jamal Joseph Hamed Zimbabwéban lévő házait és vállalatait kártérítésként. A libanoni üzletember ugyanis csak ideiglenesen tartózkodik az országban. Ahmed már panaszkodott, hogy fenyegető üzeneteket is kapott a zimbabwei hírszerző ügynököktől és Grace Mugabe első házasságból származó fiától, Russell Gorerazától.


Grace Mugabe legidősebb gyermeke, Russell Goreraza (33) is kitesz magáért. Nemrég két Rolls Royce limuzint hozott be az országba, amit Harare nemzetközi repülőterén vehetett át. A két jármű értéke meghaladja a 70 millió dollárt. Goreraza az alattvalók megrökönyödésére közölte, hogy hamarosan egy Aston Martin is érkezik a zimbabwei fővárosba. Mindez vitát váltott ki, hiszen közpénzből vásárolgatnak, ami náluk természetes megoldásnak számít.

 

 

 

 

Grace Mugabe asszony 52 éves, és 1996-ban vette feleségül a jelenleg 93 éves zimbabwei elnök. A hölgy gyakran szerepel a magazinok krónikáiban. Grace a férje pártjának női ágát vezeti, és az egyik lehetséges jelölt az utódlásban.

 

 

 

Mugabe elnök fiai is mindenütt botrányt kavarnak. Robert Jr. (24) és Chatunga (20), korábban halálos gázolást követtek el Harare központjában. Az ügy azonban csendben elsimult.
Az ifjú Robert Dubaiban tanult egy ideig, de kicsapongó életmódja miatt arra kényszerült, hogy elhagyja az országot, így félbehagyta katonai egyetemi tanulmányait. Dubaiban exkluzív helyen, 10 hálószobás villában élt havonta 42.000 dollárért. Idén január óta testvérével együtt már Dél-Afrikában tartózkodik. Robert Jr. most a Johannesburgi Egyetemen tanul. Anyjuk nemrég egy modellt bántalmazott egy luxusszállodában, aki éppen a fiaira várt. A lány eljárást kezdeményezett ellene, de Grace egyelőre mentességet kapott a helyi kormánytól.

Ráadásul a dél-afrikai újságírók megerősítették, hogy a zimbabwei vezető, Robert Mugabe felesége februárban ismeretlen céggel megvásároltatott egy drága kúriát Sandhurstben, Johannesburg legfontosabb elővárosában. Hatósági dokumentumok bizonyítják, hogy Grace mintegy 45 millió Dél-afrikai randot (kb. 846 millió Ft-ot) adott a 9249 négyzetméteres pompás villáért, ami újabb pazarlás és pénzkidobás. Grace Mugabe egyébként számos beruházásal rendelkezik Hongkongban, Malajziában és Szingapúrban. Eközben az ország hiperinflációval küzd, tömeges a munkanélküliség, és járványok betegítik a lakosságot.


Egyedül a lányuk körül nincs botrány. Bona Mugabe álnéven tanult Hongkongban. A 27 éves nő jelenleg már férjezett és egy gyermeke is született.
Érdekes, hogy ezek a dúsgazdag afrikaiak sem akarnak segíteni bajba jutott honfitársaikon, csak élik világukat.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz