FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 London a muszlim gazdagok Mekkája

 

 

A világ fővárosai közül Londonban él a legtöbb milliárdos. A WealthInsight vagyonkezelési tanácsadó cég szerint 2017-ben immár 134 szupergazdag lakik az Egyesült Királyság fővárosában, míg tavaly csak 120 személy neve szerepelt a listán. A jelentés szerint napjainkban 13.400 muzulmán tulajdonú vállalkozás működik a brit fővárosban. Ezek a cégek a kis- és középvállalkozásoknak csaknem 33%-t képezik. Nem csoda, ha London hamarosan az iszlám globális pénzügyi központjává válik.

 

 

David Cameron ex-miniszterelnök mindig is támogatta, hogy London megnyissa kapuit a muszlim pénzügyletek előtt. Az olajban gazdag öbölbeli országok ügyeiket főként náluk intézik, pénzüket a brit bankokban tárolják, mivel szerintük ott dolgoznak a legképzettebb pénzügyi szakemberek. A szakértők megállapították, hogy a közel-keleti katonai beavatkozások óta folyamatosan áramlik a tőke Britanniába.

Minden egyes bombázás után csak úgy dőlt a pénz az Egyesült Királyság bankjaiba. Derűsek a helyi hatalmasságok is, ha eladhatatlan ingatlanaikat búsás összegért megvásárolják az arab milliárdosok. Az ősi, angol palotákba pedig napjainkban muzulmánok költöznek.

A királynő fia, Andrew herceg például évek óta sikertelenül próbálta értékesíteni a "Sunninghill" kúriáját, mivel magas árat, 12 millió fontot kért érte. Éppen újabb árcsökkentésen gondolkodott, amikor Timur Kulibayev, a kazahsztáni elnök veje 15 millió fontért megvásárolta a birtokot. A Daily Mail szerint azonban az összeg illegális pénzmosásból származott. Andrew herceg Nagy-Britannia nemzetközi kereskedelmi nagyköveteként jó barátságot ápol a kazahsztáni vezetéssel, noha az ország a világ legkorruptabb államai között igen előkelő helyet foglal el.

 

 

Wafic Said szíriai bankár famíliája két pompás épülettel is büszkélkedhet Londonban. Övéké a Tusmore-ház és az Eaten téri palota. Lánya, Rasha Said minden idők legdrágább esküvőjét tartotta néhány éve a francia versailles-i palotában. Robbie Williams két órán keresztül énekelt a násznépnek. A britek humánusak, és örülnek, ha jönnek az arab menekültek, főként akkor, ha dúsgazdagok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Eyhab Jumean muszlim üzletember, az SBK Holding alapítója, valamint az LLC Igazgatóságának vezérigazgatója és alelnöke, 1991-ben Abu Dhabiban kezdte szakmai karrierjét. Eleinte nemzetközi kereskedelmi jogra szakosodott ügyvédként jeleskedett. Azóta már nagyot lépett előre, hiszen 1996 óta közvetlenül őfelsége, Sheikh szultánnak dolgozik.
Jumean gazdag ember és 75.000 millió fontért vásárolt ingatlant London központjában, a West Kensington negyedben, ami további 10 millió fontnyi felújítást igényel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szaúdi uralkodó fia, Abdul Aziz bin Fahd ugyancsak tulajdonosa egy londoni palotának a Kensington Palace Gardensben. Igaz, a muszlim uralkodói sarj szívesen értékesítené az ingatlant, hiszen most már nincs szüksége előretolt helyőrségre a nyugati civilizációban.
 

 

 

 

Hamad bin Khalifa Al Thani katari emír három otthonnal is rendelkezik az Egyesült Királyság fővárosában, sőt a híres Harrods áruházat is megvásárolta, ami egykor az egyiptomi Mohamed Al-Fayed birodalmához tartozott.

London üzleti világa fokozatosan átalakult, de nem észrevétlenül. A változások nagyon is nyilvánvalóak. Az arab olajmilliárdosok folyamatosan átformálják a fővárost a maguk igényeinek megfelelően.

 

 

 

 

 

A katari emír egyik palotája Londonban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz