g

e


Muszlim veje lesz
Bill Gatesnek?

 

 

Még tavaly eljegyezte a milliárdos Bill Gates lányát, Jennifert, barátja a 29 éves egyiptomi Nayel Nassar. A férfi a Stanford Egyetemen szerzett közgazdász diplomát 2013-ban. Jennifer pedig 2018-ban biológia szakon végzett, majd egy év szabadságot vett ki, hogy lovas szenvedélyére összpontosítson, mielőtt orvosi egyetemre megy. Pályaválasztását szülei jótékonysági munkája ihlette, akik a globális egészségügy támogatói. A fiatalok kapcsolata állítólag 2017 óta tart, hiszen Jennifer három évvel ezelőtt töltött fel először közös fotót Nassarral a közösségi portálra.

fAz arab vőlegény családja Egyiptomból származik, de Nassar már az Egyesült Államokban, Chicagóban született, viszont Kuvaitban nőtt fel. A férfi azonban 2009-ben visszatért Kaliforniába. Gazdag családdal büszkélkedhet, hiszen szülei nagyvállalkozók az építészet és a design területén. Számos országban működtetnek sikeres cégeket, többek között Kuvaitban is.
Jennifer és Nayel a lovassport nagy rajongói. Nassar hivatásos lovas atléta, 10 éves kora óta különböző versenyeken vett részt. Nassar például 2013-ban, 2018-ban és 2019-ben sikeresen megnyerte a HITS 1 millió dolláros Grand Prix bajnokságot. A sportéletén kívül lovas kiképzőt, és értékesítési létesítményt üzemeltet San Diego közelében. A fiatalok úgy tervezik, hogy a házasságkötés után New Yorkban élnek majd, ahol Jennifer Gates (25) az orvosi egyetemen tanul majd. Várhatóan abban az 5 millió dolláros házban fognak lakni, amelyet Jennifer édesapja, Bill Gates vásárolt.

A milliárdos egyetlen fiáról, Rory-ról keveset tudunk, de úgy gondolják, hogy nemrég végezhetett a Chicagói Egyetemen. Anyja, Melinda 2017-ben írt egy esszét Rory-ról a The TIME magazinban "Hogyan neveltem fel egy feminista fiút" címmel, ami kissé elgondolkodtató. A 22 éves Roryról egy dolgot tudunk, hogy a női jogok bajnoka. Együttérző, kíváncsi, intelligens és jól tájékozott az őt érdeklő kérdésekben. Nagyszerű fiú és jó testvér, legalábbis ezt írta róla az édesanyja.
Rory gyermekkorának egy részét Gates papa 127 millió dolláros családi házában töltötte Washingtonban, amit Xanadu 2.0-nek neveznek. A sajtóban sokszor emlegették már a villában lévő 24 fürdőszobát, a 23 autóval felszerelt garázst és a strandot, ahová a Karib-tengerről importálták a homokot. Csak az ingatlanadó meghaladja az évi egymillió dollárt.

Még kevésbé ismert Phoebe, Bill és Melinda Gates legfiatalabb, 19 éves lánya. Úgy hírlik, hogy törekvő balerina, aki New Yorkban tanult olyan elismert művészeti intézményekben, mint az Amerikai Balettiskola, a Lincoln Előadó művészeti Központ, valamint a rangos Juilliard Iskola.
A Rolling Stone című lapnak adott 2014-es interjúban Gates azt nyilatkozta, hogy vallásos módon nevelték gyermekeiket, hiszen katolikus templomba járt az egész család. Bill elmagyarázta, hogy legfőbb életcélja az egyenlőtlenség csökkentése a világban. Szerinte ez egy "vallási meggyőződés", amelyet átadott mindhárom gyermekének. Érdekes ilyesmit hallani a világ egyik leggazdagabb, extraprofit orientált üzletemberétől.

 

 

  

 

 

 

 

 

 Archívum Kapcsolat