FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

 Hiltonok és Rothschildok

 

Az ifjú James Rothschild 2015-ben vette feleségül Nicky Hiltont, Paris Hilton hugát. James a híres brit Rothschild bankár családból származik. Аmѕсhеl Rothschild és Anita Patience Guinness fia. Mindkét szülője bankár família tagja. James felesége, Nicky pedig a dúsgazdag szállodaláncot birtokló Hiltonok örököse. Közös gyermekeikre feltehetően gondtalan élet vár. A párnak 2016-ban megszületett első kislánya, Lily-Grace Victoria, majd 2017-ben Teddy Marilyn. A 36 éves Nicky egy évvel idősebb a férjénél.
A kép azért nem teljesen idilli. James apját, Amschel Rothschildot 1996-ban a párizsi Bristol Hotelben holtan találták. Állítólag felakasztotta magát. Az akkor 41 éves Amschel vehette volna át az NM Rothschild & Sons hírneves brit bank irányítását. A hatóság kizárta a gyilkosság lehetőségét. Felesége szerint Amschel már egy ideje súlyos depresszióval küzdött.
Az ifjú James előbb Cambridge-ben, a King's College-ben tanult, majd a londoni City Universityn végzett. Kezdetben a családja cégében a NM Rothschild & Sons vállalatnál dolgozott. Később több jelentős társaságnál is vezető szerepet töltött be. James vállalkozószellemű üzletember, számos országban léteznek befektetései, többek között Ukrajnában, Romániában és Montenegróban is.

Nicky Hiltont római katolikusnak nevelték. A norvég, német, olasz, angol, ír és skót származású lány 2001-ben végzett a Szent Szív kolostor nevű katolikus iskolában. A Parsons The New School Design-ban divat tanulmányokat folytatott, de nem szerzett diplomát. Ez azonban nem hátráltatta abban, hogy 2004-ben divatvállakozásba kezdjen. Majd kézitáskákat tervezett a Samantha Thavasa japán cég számára. Hilton 2010-ben piacra dobta art deco stílusú divatékszereit. Később is számos divatvállalkozással hívta fel magára a figyelmet. Idén szeptemberben New York-i luxuslakásába invitálta a divatvilág csillagait, hogy megnézzék legújabb cipőkollekcióját.

Otthonukba James sok értékes bútort szállított át a családi örökségéből, ideértve azt a márványból készült antik kandallót is, ami ma a szobájukban ékeskedik. Azok a székek is luxuslakásuk patinás hangulatát erősítik, amelyeket lord és lady Rothschild használt VII. Edward király 1902-es koronázásakor.

 

 Nicky Hilton mindig elég vadóc lány hírében állt, mégis gondoskodó anyává és sikeres üzletasszonnyá vált. Nicky és James a luxusszállodás Hilton, valamint a világot behálózó Rothschild és Guinness bankár dinasztia védelmében éli mindennapjait. Mindketten egy-egy globális családi vállalkozás örökösei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz